Johim Ariesen derde in Overijssel

Johim Ariesen derde in Overijssel

In een spannende sprint wist Johim Ariesen de derde plek in ‘Overijssels Mooiste’ te pakken.

In de 65e Ronde van Overijssel (UCI 1.2) reden de renners 202,0 kilometer van en naar Rijssen. Onderweg werden in Twente en Salland vijf beklimmingen (de Tankenberg, Kuipersberg, Lemelerberg, Holterberg en de Markelose berg) aangedaan.

De eerste noemenswaardige ontsnapping was van een kwartet met Jasper Hamelink. Op de Tankenberg was de maximale voorsprong 1:30. Daarna liep de voorsprong snel terug. De hoge snelheid van het peloton eiste aan de achterkant veel slachtoffers. Een grote kopgroep kreeg een kleine voorsprong, maar kwam nooit ver weg. Op de Holterberg kreeg een zestal met Jarno Gmelich Meijling dertig tellen voorsprong, maar ook zij wisten niet lang voor de groep uit te blijven rijden.

Team Roompot-Nederlandse Loterij en Sport Vlaanderen-Baloise hadden de regie in de overblijfselen van het peloton strak in handen. In de finale probeerde ex-Metec-TKH-renner Brian van Goethem tevergeefs een massale groepssprint -nog 40 renners in de eerste groep- te ontkomen. Daarop was het de rappe Deen Nicolaj Brøchner (Riwal Platform CT) die de winst greep. Hij klopte de Belg Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen-Baloise) in een millimetersprint. Johim Ariesen werd op een half wiel derde.

,,Het was een chaotische sprint’’, keek Johim terug. ,,En ik raakte wat ingesloten. Ik kon toch nog derde worden. En dat terwijl ik eigenlijk niet eens geselecteerd was. Donderdag werd me gevraagd of ik wilde starten. Ik vind het een mooie koers en rijdt hier vaak goed. En nu met een derde plek ben ik helemaal tevreden.’’

Uitslag
1. Nicolaj Brøchner (DEN) Riwal Platform CT – 4:35:43
2. Bert Van Lerberghe (BEL) Sport Vlaanderen-Baloise + 0:00
3. Johim Ariesen + 0:00
19. Jasper de Laat + 0:00
36. Sjoerd Kouwenhoven
38. Jarno Gmelich Meijling

Geen reactie's

Geef een reactie