Johim Ariesen enige overlevende Hageland

Johim Ariesen enige overlevende Hageland

Met een 32e plek was Johim Ariesen de enige die na het slagveld van Dwars door het Hageland (UCI 1.1) de finish wist te bereiken.

De vijfde manche van de Napoleon Games Cycling Cup bood alles wat er van te voren [link] verwacht was. De 197,7 kilometer lange wedstrijd met de start in Aarschot en aankomst op de Citadel in Diest kende zo’n 19 kilometer aan onverharde wegen en een hele serie lastige klimmetjes, sommige met kasseien als extra uitdaging.

2016-08-05_Parcours@DdhHageland

Naast het parcours bracht ook het weer een extra dimensie in de wedstrijd aan. Zoals verwacht kreeg de mechanieker van dienst, Niels van der Kuur, het druk. De meeste renners kregen hun deel van de pech. Maarten van Trijp moest na een crankbreuk van fiets wisselen, Jordi van Loon werd opgehouden door een valpartij waarbij zijn fiets ook een tik kreeg, Jim Lindenburg kreeg een krampaanval, terwijl Tijmen Eising en Dries Hollanders op de laatste onverharde strook na een lekke band de strijd moesten staken.

2016-08-05_kopgroep@DdhHageland

In de finale wisten elf renners samen te komen. David van der Poel zag na een lekke band zijn kans op de zege in rook op gaan. Op de citadel was Terpstra de sterkste van de koplopers. Van Aert werd tweede. Op ruime achterstand was Johim Ariesen de enige Metec-TKH-coureur die de streep zag.

,,Dit was mijn eerste klassieker in vijf weken’’, pufte Johim na de koers. ,,En dan is het meteen zo’n zware als deze. Maar het is een goede voorbereiding op de koersen die nog gaan komen, zoals de Slag om Norg (eveneens een wedstrijd met veel onverharde wegen, red.) en Arnhem-Veenendaal. Maar het was een supergave koers. Ondanks dat ik aan het afzien was, kon ik er zeker wel van genieten.’’

Uitslag
1. Niki Terpstra – Etixx-Quick.Step – 4:27:08
2. Wout Van Aert (BEL) Crelan-VastgoedService + 0:01
3. Florian Sénéchal (FRA) Cofidis + 0:01
32. Johim Ariesen + 3:55
DNF Tijmen Eising
DNF Dries Hollanders
DNF Stefan Kreder
DNF Jim Lindenburg
DNF Arno van der Zwet
DNF Jordi van Loon
DNF Maarten van Trijp

Geen reactie's

Geef een reactie