Johim Ariesen pakt leiderstrui Loir-et-Cher

Johim Ariesen pakt leiderstrui Loir-et-Cher

In de Franse etappekoers Tour du Loir-et-Chet heeft Johim Ariesen de leiderstrui overgenomen.

De tweede etappe van de Tour du Loir-et-Cher (UCI 2.2) rondde de kaap van de 200 kilometer. De start was in Vernou-en-Sologne, de finish in La Ferté-Imbault. Na 173,0 kilometer werd de finish voor het eerst gepasseerd, waarna er nog drie plaatselijke rondes van 9,0 kilometer volgden.

De wind en de gestaag vallende regen zou het de renners niet makkelijk maken. Verschillende uitlooppogingen werden verijdeld en na een uur koers hadden de renners al 49 kilometer afgeraffeld. Uiteindelijk lukte het een negental renners, met daarbij Stef Krul, om uit de greep van het peloton te raken. Goed samenwerkend wisten ze een maximale voorsprong van ruim twee minuten bij elkaar te sprokkelen. Op de tweede klim van de dag scheurde de kopgroep in twee delen en moest Stef toekijken hoe een viertal renners van hem weg reed.

In de finale werd de kopgroep vlak voor de voorlaatste finishpassage ingerekend en werd de koers weer in een massale eindsprint beslist. Daarin was de ervaren Tsjech Aloïs Kankovský (Elkov-Author) de snelste. Johim Ariesen kwam opnieuw net te kort, hij moest genoegen nemen met de derde plek. Met de bonificatieseconden die hij daarmee verdiende, mocht hij wel de gele leiderstrui overnemen.

,,Natuurlijk ben ik blij met die trui, maar ik had ook heel graag de etappe gewonnen’’, lacht Johim. ,,Het was nat vandaag en er werd de hele tijd hard gereden. Ik kwam net een wiel te kort, dat was jammer. De leiderstrui maakt wel wat goed. Ja, ik ga zeker proberen om hem te verdedigen, hoewel dat lastig gaat worden.’’

Ook Stef keek tevreden terug op zijn werkdag. ,, Het duurde lang voor er een groepje weg kon. Wij reden pas na 70 kilometer weg. We hebben halverwege nog voor een trein moeten wachten, waardoor we ineens een minuut van de voorsprong kwijt waren.’’

Uitslag
1. Aloïs Kankovský (CZE) Elkov-Author – 4:26:09
2. Matthew Gibson (GBR) JLT-Condor + 0:00
3. Johim Ariesen + 0:00
34. Tijmen Eising + 0:00
40. Dennis van der Horst + 0:00
41. Jasper de Laat + 0:00
55. Thijs de Lange + 0:00
67. Stef Krul + 0:00

Tussenklassement
1. Johim Ariesen – 8:49:01
2. Aloïs Kankovský (CZE) Elkov-Author + 0:00
3. Leonardo Bonafazio (ITA) AVC Aix-en-Provence + 0:00
40. Tijmen Eising + 0:10
42. Thijs de Lange + 0:10
72. Stef Krul + 0:10
81. Dennis van der Horst + 0:10
90. Jasper de Laat + 0:10

Geen reactie's

Geef een reactie