Johim Ariesen rondt subliem teamwork af

Johim Ariesen rondt subliem teamwork af

Gele truidrager Johim Ariesen mocht in de vierde etappe van de Bałtyk Karkonosze Tour (UCI 2.2) het zegegebaar maken.
De etappe van Kożuchów naar Lubań liep geleidelijk omhoog richting het Reuzengebergte (Karkonosze). De 173,6 kilometer lange rit kende een glooiend oplopend parcours met een finalelus, met daarin een lastige beklimming, die vier keer afgelegd moest worden.

Profiel 4e etappe Bałtyk Karkonosze Tour

Op de lokale rondjes na de start door Kożuchów brak het peloton al in stukken, maar toen de stad achter werd gelaten liep alles snel samen. Gele truidrager Johim Ariesen sprokkelde een paar bonificatieseconden door de eerste tussensprint te winnen. Het drietal Jasper Schouten (Wielerploeg Groot-Amsterdam), de Duitser Martin Bauer (UR-Krositzer) en de Pool Aleksander Leduchowski (De Rosa-Rybnik) koos voor de aanval. Al snel hadden ze ruim tien minuten voorsprong.

Het was duidelijk dat de blauw-zwarte brigade, in tegenstelling tot de twee etappes voordien, niet bereid waren het achtervolgingswerk alleen op te knappen. Samen met de Poolse ProContinentale formaties CCC-Sprandi-Polkowice en VERVA-Active Jet werd het gat langzaam maar zeker gedicht. Bij het oprijden van de plaatselijke rondes was de hele Metec-TKH-brigade weer vooraan het peloton te vinden. De lastige klim bleek niet moeilijk genoeg om de sprintbenen van Johim Ariesen te breken. Hij mocht voor de tweede keer het zegegebaar maken.

Johim wint 4e etappe Bałtyk Karkonosze Tour

,,De ploeg heeft vandaag weer subliem werk afgeleverd’’, hijgde de winnaar nog na. ,,We wilden niet, zoals de vorige twee etappes het werk opknappen. Daarom hebben we de koplopers zo ver laten wegrijden. Toen snapten die Poolse ploegen ook wel dat ze aan het werk moesten. Dat klimmetje op het eind leek op papier niet zo moeilijk, maar bleek toch behoorlijk lastig. De laatste keer dat we er tegenop moesten, reed de Pool Maciej Paterski (CCC-Sprandi-polkowice, red.) weg. Jasper (Hamelink, red.) kon in zijn wiel meekomen. Ik reed in het wiel van een Duitser (Nils Schomber, red.) naar ze toe. Bovenop hadden we een gaatje en trok Jasper vol door. Toen kon ik het in de sprint wel afmaken.’’ Droomt hij al van de zege? ,,Dromen wel, maar het zal morgen wel een nachtmerrie worden’’, lacht hij. ,,Die klimtijdrit is 11 kilometer lang met een gemiddelde stijging van 5%. Dat is meer iets voor Jasper of Jarno (Gmelich Meijling, red.). Ik zal in de middagetappe voor hun werken, zoals zij de afgelopen dagen voor mij gewerkt hebben.’’

Johim in geel 4e etappe Bałtyk Karkonosze Tour

Uitslag
1. Johim Ariesen – 4:31:17
2. Maciej Paterski (POL) CCC-Sprandi-polkowice + 0:00
3. Nils Schomber (GER) Duitse nationale ploeg + 0:00
6. Jasper Hamelink + 0:00
19. Jarno Gmelich Meijling + 0:00
31. Jim Lindenburg + 0:09
36. Stef Krul + 0:13
42. Arno van der Zwet + 0:26
80. Sjoerd Kouwenhoven + 1:49
113. Luuk Lohuis + 7:21

Klassement
1. Johim Ariesen – 15:59:31
2. Maciej Paterski (POL) CCC-Sprandi-polkowice + 0:25
3. Ben Hill (USA) Attaque Team Gusto + 0:26
12. Jarno Gmelich Meijling + 0:33
15. Jasper Hamelink + 0:35
31. Jim Lindenburg + 0:44
34. Arno van der Zwet + 1:01
43. Stef Krul + 1:17
67. Sjoerd Kouwenhoven + 2:24
113. Luuk Lohuis + 10:01

Geen reactie's

Geef een reactie