Johim Ariesen tweede in Loir-et-Cher

Johim Ariesen tweede in Loir-et-Cher

De jury moest de fotofinish van de eerste etappe van de Tour du Loir-et-Cher goed bestuderen om de winnaar aan te kunnen wijzen.

De openingsetappe van de Tour du Loir-et-Cher (UCI 2.2) leidde de renners van Blois naar Fougères-sur-Bièvre. In de tussenliggende 183,5 km kwamen de mannen twee beklimmingen en twee tussensprints tegen. In de finishplaats moesten nog drie plaatselijke rondes van 9,5 kilometer worden verreden.

Na een minuut stilte voor de in Parijs-Roubaix overleden Belg Michael Goolaerts, kwam de koers meteen na het vallen van de vlag op snelheid. Al snel reden drie renners weg. De Fransman Nicolas Prodhomme (Chambéry Cyclisme Formation), de Brit Thomas Moses (JLT-Condor) en de Australiër Sean Lake (Bennelong-SwissWellness) kregen in geen tijd een kleine vijf minuten voorsprong. De gebundelde krachten van de ploegen met ambities in een massale eindsprint sloegen de handen in een en brachten het verschil terug tot een half minuutje bij de eerste finishpassage.

Moses probeerde nog alleen weg te blijven, maar in de laatste kilometers golfde het peloton over hem heen. Daarop moest een fotofinish de winnaar aanwijzen. De Italiaan Leonardo Bonifazio (AVC Aix-en-Provence) bleef Johim Ariesen een banddikte voor.

,,Dat is flink balen’’, keek Johim op zijn tweede plaats terug. ,,De ploeg reed supergoed voor me in de laatste plaatselijke ronde. Maar ik werd net even klem gezet. Ik kwam van ver, maar kwam net te kort. Dit zijn echte sprints op hoge snelheid en dan kan een kleine tegenslag je de overwinning kosten. Helaas, maar er zijn nog kansen. Op naar morgen!’’

Uitslag
1. Leonardo Bonifazio (ITA) AVC Aix-en-Provence – 4:23:02
2. Johim Ariesen + 0:00
3. Dylan Maldonado (FRA) AVC Aix-en-Provence + 0:00
36. Thijs de Lange + 0:00
54. Tijmen Eising + 0:00
75. Stef Krul + 0:00
116. Dennis van der Horst + 0:00
138. Jasper de Laat + 3:37

Tussenklassement
1. Leonardo Bonifazio (ITA) AVC Aix-en-Provence – 4:22:52
2. Johim Ariesen + 0:04
3. Dylan Maldonado (FRA) AVC Aix-en-Provence + 0:10
38. Thijs de Lange + 0:10
56. Tijmen Eising + 0:10
77. Stef Krul + 0:10
116. Dennis van der Horst + 0:10
128. Jasper de Laat + 0:10

Geen reactie's

Geef een reactie