Johim Ariesen vierde Van Coningloo

Johim Ariesen vierde Van Coningloo

In de massale eindsprint van de Memorial Van Coningsloo (UCI 1.2) sprintte Johim Ariesen naar de vierde plaats.

De 182,9 kilometer lange koers vertrok in Wavre en kende eerst een passage door de Vlaamse Ardennen om vervolgens na veel vlakke kilometers en vijf rondes op het plaatselijke circuit (14,7 kilometer lang) in Bonheiden te finishen.

De vierde wedstrijd in de Belgische Top Competitie kende een snelle start. Pas na een lang en hard gevecht kregen vijftien renners, met daarbij Stefan Kreder, de ruimte om weg te rijden. Met een maximale voorsprong van ruim drie minuten bleven de vluchters onder armsbereik van het peloton. Langzaam maar zeker vloeiden de krachten van de renners vooraan weg en werd het verschil met het peloton kleiner. Ook Stefan moest met nog twee rondes voor de wielen de vluchtgroep laten gaan.

Met nog zes kilometer te gaan waren alle vluchters weer ingerekend door het voortjagende peloton. Een late uitval van de Australische pistier Daniel Fitter kwam net te kort voor de zege. De Belg Timothy Dupont (Verandas Willems) mocht al weer voor de achtste keer dit seizoen het zegegebaar maken. Johim raakte ingesloten en moest genoegen nemen met een vierde stek.

Eindsprint Memorial Van Coningsloo

Uitslag
1. Timothy Dupont (BEL) Verandas Willems – 4:02:23
2. Enzo Wouters (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:00
3. Rob Leemans (BEL) Baguet-MIBA Poorten-Indulek + 0:00
4. Johim Ariesen + 0:00
52. Dries Hollanders + 0:00
75. Maarten van Trijp + 0:08
DNF Stefan Kreder
DNF Jim Lindenburg
DNF Luuk Loohuis
DNF Jordi van Loon

Geen reactie's

Geef een reactie