Johim Ariesen vierde in Normandië

Johim Ariesen vierde in Normandië

In de lastige sprint van de tweede etappe in Normandië kwam Johim Ariesen als vierde over de meet.


De tweede etappe van de Tour de Normandie (UCI 2.2) bracht de renners van Neufchâtel-en-Bray naar Forges-les-Eaux. In de tussenliggende 153,5 km waren drie bergsprints ingetekend. Bij de aankomst in de finishplaats werd er nog één finalelus van 25 kilometer gereden.

De ontsnapping van de dag ontstond al vrij vroeg en kwam op naam van een kwartet met Luuc Bugter (Delta Cycling), de Russische bergtrui-drager Pavel Sivakov (BMC Development Team), de Est Risto Raid (VC Rouen 76) en de Brit Mark Stewart (An Post-Chainreaction). Toen de voorsprong opliep tot meer dan twee minuten begon de Fortuneo-Vital Concept-ploeg van de thuisrijder en lokale favoriet Anthony Delaplace aan het achtervolgende werk, maar bij de eerste finishpassage was de voorsprong van het drietal, Raid moest lossen, nog steeds ruim een minuut.
De sprintersploegen knabbelden in de laatste kilometers langzaam maar zeker aan de voorsprong van het trio. Perfect getimed werden de drie in de laatste twee kilometer ingerekend. In de vals-plat oplopende finishstraat was Nederlands beloftenkampioen Fabio Jakobsen (SEG Racing) te sterk voor Bram Welten (BMC Development Team). Johim Ariesen kwam net te kort en werd vierde.

Uitslag
1. Fabio Jakobsen – SEG Racing – 3:26:23
2. Bram Welten – BMC Development Team + 0:00
3. Nicolai Brøchner (DEN) Riwal Platform Cycling Team + 0:00
4. Johim Ariesen + 0:00
33. Jasper de Laat + 0:00
68. Jarno Gmelich Meijling + 0:00
74. Stef Krul + 0:00
81 Jasper Hamelink + 0:00
93. Sjoerd Kouwenhoven + 0:00

Geen reactie's

Geef een reactie