Johim Ariesen weer vierde in Normandië

Johim Ariesen weer vierde in Normandië

In de Tour de Normandie werd Johim Ariesen net als in de tweede etappe vierde.

De vierde etappe van de Tour de Normandie (UCI 2.2) liep over 163,0 voornamelijk vlakke kilometers van Le Neubourg naar Argentan. Rond de finishplaats moest een lokaal circuit van 10,5 kilometer vier keer worden gerond.

Door de gebruikelijke snelle start werd het peloton snel op een lang lint getrokken. Toch wist een viertal renners, de Fransman Jordan Levasseur, (Equipe Cycliste Armée de Terre), de Zwitser Martin Schäppi (BMC Development Team), de Brit Connor Swift (Madison-Genesis) en de Noor Rasmus Mygind (Riwal) het hazenpad te vinden en snel een voorsprong van zo’n drie minuten te nemen. Maar door een overmacht aan sprintersploegen, die allemaal een mannetje bijzetten, liep de voorsprong weer terug.

Bij het oprijden van de plaatselijke ronde bedroeg de voorsprong nog 50 tellen. Dat deed Schäppi besluiten om het alleen te proberen. Met nog twee rondes te gaan had hij 20 tellen voor op het peloton, maar met nog 15 kilometer voor de boeg weg ook hij gegrepen. In hoog tempo stormde het peloton op de streep af, waarin de Fransman Justin Jules (WB-Veranclassic-Aqua Protec) de snelste was. Johim Ariesen werd opnieuw vierde.

Uitslag
1. Justin Jules (FRA) WB-Veranclassic-Aqua Protec – 3:41:51
2. Fabio Jakobsen – SEG Racing + 0:00
3. Bram Welten – BMC Development Team + 0:00
4. Johim Ariesen + 0:00
29. Jasper de Laat + 0:01
40. Jarno Gmelich Meijling + 0:01
56. Stef Krul + 0:15
78. Jasper Hamelink + 0:15
84. Sjoerd Kouwenhoven + 0:15

Tussenklassement
1. Anthony Delaplace (FRA) Fortuneo-Vital Concept

Geen reactie's

Geef een reactie