Johim Ariesen winnaar Dorpenomloop

Johim Ariesen winnaar Dorpenomloop

In de Dorpenomloop door Drenthe werd Johim Ariesen als winnaar gehuldigd.

De nationale klassieker Dorpenomloop door Drenthe kende Assen als start- en finishplaats. In de tussenliggende 174,3 kilometer moesten de mannen ook verschillen keienstroken zien te overleven.

De vroege ontsnapping kwam op naam van een zestal. Thuisrijder Stef Krul kreeg Mark Schreurs (Sensa-Kanjers voor Kanjers CT), Jordi van Loon (Destil-Jo Piels CT), Melvin van Zijl (Vlasman CT), Patrick van der Duin (Baby-Dump CT) en Stan Wijkel (WRV De Peddelaars) mee. Ze pakten een maximale voorsprong van 2:15 maar werden voorbij half koers weer ingerekend.

Na de samensmelting was er een chaotische fase met een aantal valpartijen. Opnieuw was er een zestal dat voorsprong kreeg. Johim Ariesen en de jonge Lars van den Berg hadden daarin gezelschap van Jasper Bovenhuis(Vlasman CT), Nick van der Meer (Westland Wil Vooruit), Rens te Stroet (Destil-Jo Piels CT) en Harry Sweering (Baby-Dump CT). Ze kregen een maximale voorsprong drie minuten, maar in de finale verdween deze als sneeuw voor de zon.

Op zeven kilometer voor de meet werden de vluchters weer bijgehaald, waarop een massasprint de beslissing moest brengen. Daarin was Johim duidelijk te sterk voor het Baby-Dump CT-duo Van der Duin en Rick Ottema.

,,Ik zat de hele dag voorin’’, kijkt Johim terug. ,,En ik had gisteren natuurlijk ook al de Ronde van Overijssel gereden en dat kon ik in finale wel merken. Ik begon de sprint eigenlijk iets te ver van achteren, maar ik kon in de laatste bocht nog onderdoor komen.’’

Uitslag
1. Johim Ariesen – 3:58:16
2. Patrick van der Duin – Baby-Dump CT + 0:00
3. Rick Ottema – Baby-Dump CT + 0:00
4. Jasper Hamelink + 0:00
37. Stef Krul + 0:08
42. Lars van den Berg + 0:08
43. Jarno Gmelich Meijling + 0:08
49. Tijmen Eising + 0:26
DNF Robbie van Bakel
DNF Stefan Kreder

1 Reactie

Geef een reactie