Johim Ariesen wint in Alentejo

Johim Ariesen wint in Alentejo

Johim Ariesen is winnaar geworden van de tweede etappe van de Volta ao Alentejo.

De tweede etappe van de Volta ao Alentejo (UCI 2.1) brengt de renners van Monforte naar Portel. In de tussenliggende 171,3 kilometers liggen drie tussensprints en één beklimming (Monsaraz, cat. 4) te wachten. De witte jongerentrui ligt om de schouders van Jasper de Laat.

Ondanks de hoge snelheid in de beginfase, ruim 46 km in het eerste uur, wist een groep van negen renners, met daarbij Bob Olieslagers, tijdelijk een kleine voorsprong te krijgen. Een trio avonturiers, de Noor Trond Håkon Trondsen (Team Sparebanken-Sør), de Ier Edward Dunbar (Axeon Hagens Berman) en de Rus Anton Vorobyev (Gazprom-Rusvelo), krijgt na twee uur koers meer ruimte. Een maximale voorsprong van 3:20 vond Movistar Team genoeg en begon het met het binnenhalen van de vluchters.

Op zeven kilometer van het einde volgde de samensmelting. In de onvermijdelijke massasprint bleek Johim Ariesen sneller dan de Spaanse Movistar Team-sprinter Carlos Barbero Cuesta, die wel de nieuwe klassementsleider werd. Jasper de Laat verloor zijn witte jongerentrui aan Dunbar die in de vlucht bonificatieseconden wist te pakken.

Voor het derde jaar op rij pakte Johim een overwinning in de ‘Alentejana’. ,,Het was een enorm snelle rit vandaag”, vertelde hij met een lach. ,,Vooral de eerste twee uren ging snel.”


Ploegleider Adri van Houwelingen was vanzelfsprekend tevreden over zijn sprinter. ,,Dit was een uitgelezen mogelijkheid voor Johim. En dat hij het toch afmaakt is knap. De laatste vijftien kilometer was breed en zonder bochten. De ploeg hield Johim goed van voren, zodat hij in een goede positie aan de sprint kon beginnen.

Uitslag:
1. Johim Ariesen – 3:50:22
2. Carlos Barbero Cuesta (ESP) Movistar Team + 0:00
3. Colyn Joyce (USA) Rally Cycling + 0:00
24. Jasper de Laat + 0:00
34. Jim Lindenburg + 0:00
43. Jasper Hamelink + 0:00
48. Bob Olieslagers + 0:00
56. Stef Krul + 0:00
71. Tijmen Eising + 0:00
92. Dylan Bouwmans + 0:22

Tussenklassement:
1. Carlos Barbero Cuesta (ESP) Movistar Team – 7:54:18
2. Rinaldo Nocentini (ITA) Sporting/Tavira + 0:03
3. Eduard Prades (ESP) Caja Rural-Seguros RGA + 0:07
12. Jasper de Laat + 0:13

Geen reactie's

Geef een reactie