Johim Ariesen wint GP Viborg

Johim Ariesen wint GP Viborg

Johim Ariesen is winnaar geworden van de GP Viborg (UCI 1.2)
De tweede wedstrijd in het Deense weekend rond Thisted telde 198,1 kilometer. De wedstrijd kende ook onverharde sectoren, werd afgesloten met 6 plaatselijke ronden van 6,2 km.

Parcours GP Viborg 2016

Net als een dag eerder in de Himmerland Rundt begon de wedstrijd lichtelijk chaotisch. Opnieuw was er onduidelijkheid over de te volgen route. Toen de wedstrijdorganisatie en de politie er 15 minuten later uit waren, kon de koers echt van start gaan. Korte tijd later was de slag geslagen. Een groep van 17 renners koos het hazenpad. Daarbij vier Metec-TKH-coureurs: Johim Ariesen, Jasper Hamelink, Stefan Kreder en Jim Lindenburg. Door de verschillende onverharde stroken was de groep in de finale geslonken tot elf. Ook Jasper en Jim moesten de kopgroep laten gaan.

Kopgroep GP Viborg 2016

In de plaatselijke rondes probeerden een aantal renners nog weg te rijden, maar alle aanvallen werden geneutraliseerd. Johim maakte er een lange sprint van, door na de laatste bocht op 200 meter vol aan te gaan. Hij versloeg het Deense Team Trefor-duo Andreas Hyldgaard Jeppesen en Kasper Asgreen met overmacht.

Jokim Ariesen op podium GP Viborg 2016

,,Dit was een superkoers vandaag!’’, jubelde Johim. ,,Het was een harde koers. Net als gisteren waaide het hard en brak het peloton vroeg in stukken. In de finale leverde Stefan superwerk door de meeste vluchters weer in te rekenen. Bovendien zette bij me in de sprint ideaal af. Ik ben echt blij met deze overwinning!’’

Uitslag
1. Johim Ariesen – 5:02:22
2. Andreas Hyldgaard Jeppesen (DEN) Team Trefor + 0:00
3. Kasper Asgreen (DEN) Team Trefor + 0:00
9. Stefan Kreder + 0:05
21. Arno van der Zwet + 1:43
43. Jordi van Loon + 5:28
DNF Jasper Hamelink
DNF Jim Lindenburg

Geen reactie's

Geef een reactie