Johim Ariesen wint vijfde etappe Normandië

Johim Ariesen wint vijfde etappe Normandië

Met een machtige sprint won Johim Ariesen de vijfde etappe van de Tour de Normandie, waarin Jasper de Laat de koers kleurde.

In de vijfde etappe van de Tour de Normandie (UCI 2.2) reden de renners 159,0 kilometer tussen de start in La Ferté Macé en het op een steenworp liggende Bagnoles de l’Orne waar de finish getrokken was. Op het glooiende parcours waren twee bergsprints ingetekend en bij de finishplaats moesten zes rondes van tien kilometer afgelegd worden.

Door de hoge snelheid in de aanvangsfase duurde het een hele tijd voor er een groep enige ruimte kreeg. Pas na ruim een uur te hebben gereden, kreeg een achttal renners, met opnieuw Jasper de Laat, de ruimte. Samen met de Fransen Mathieu Burguardeau (Vendée U-Pays de la Loire), Morgan Kneisky (Franse baanselectie), en Thomas Rostollan (Equipe Cycliste Armée de Terre), de Belg Julien Mortier (AGO-Aqua Service), de Brit Mark Stewart (An Post-Chainreaction), de Deen Ronning Troels Vinther (Riwal Platform) en de Noor Krister Hagen (Team Coop) kreeg hij na een sanitaire stop van de hoofdmacht snel drie minuten voorsprong.

Tergend langzaam nam de voorsprong van de afbrokkelende kopgroep af. Pas in de laatste drie kilometer werden de laatste drie, mét Jasper, ingerekend. Na een chaotische finale wist Johim Ariesen zijn wiel als eerste over de meet te drukken.

Uitslag
1. Johim Ariesen – 3:35:23
2. Konrad Geßner (GER) Rad-net-Rose Team + 0:00
3. Fabio Jakobsen – SEG Racing Academy + 0:00
26. Jasper de Laat + 0:00
31. Stef Krul + 0:00
35. Jarno Gmelich Meijling + 0:00
61. Sjoerd Kouwenhoven + 0:00
73. Jasper Hamelink + 0:28

1 Reactie
  • Henk
    Geplaatst op 17:22h, 25 maart

    Gefeliciteerd Johim, dat is een mooie week geweest

Geef een reactie