Johim Ariesen zevende in Arnhem-Veenendaal Classic

Johim Ariesen zevende in Arnhem-Veenendaal Classic

In de 31e editie van de Arnhem-Veenendaal Classic (UCI 1.1) kwam Johim Ariesen als zevende over de streep.

Ondanks de zes rondjes over de Zuid-Veluwe met de beklimming van de Posbank en de kleinere beklimmingen van de Utrechtse heuvelrug waren het in het verleden vaak sprinters die de 198,5 kilometer lange koers tussen Arnhem en Veenendaal zouden beslissen.
2016-08-17_Parcours@AVC
147 renners zetten zich in beweging, maar al snel was het de van een zware blessure teruggekeerde Canadees Christian Meier (Orica-BikeExchange) die de benen nam. In de vijfde ronde sprong Wouter Mol (Cycling Team Join’s-De Rijke) naar hem toe en niet veel later sloten de Noor Truls Engen Korsaeth en de Zweed Edvin Wilson (Team Joker-Byggtorget) aan. Met een maximale voorsprong van vier minuten reed deze kopgroep bijna de hele dag vooruit. Pas op de plaatselijke rondes rond Veenendaal werd de vluchters ingerekend.
2016-08-19_klim@AVC
In de laatste ronde wiel Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg) op de beklimming van het Paardenveld in Rhenen weg. Hij kreeg voormalig Metec-TKH-coureur Brian van Goethem (Team Roompot-Oranje Peloton) mee. Vlak voor het binnenrijden van Veenendaal werden de twee weer ingerekend. In de onvermijdelijke massasprint was Nederlands kampioen Dylan Groenewegen (Team Lotto-Jumbo) eenvoudig de sterkste. Johim Ariesen wist zich goed van voren te handhaven en werd zevende.

,,De koers werd vandaag, ondanks de teams die uit maar zes renners bestonden, erg gecontroleerd’’, meende ploegleider Adri van Houwelingen. ,,Johim kon zich in de sprint goed handhaven en werd knap zevende. Daar kunnen we tevreden mee zijn.’’

Uitslag
1. Dylan Groenewegen – Team Lotto-Jumbo –
2. Chris Opie (GBR) ONE Pro Cycling + 0:00
3. Kenny Dehaes (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:00
7. Johim Ariesen + 0:00
39. Jim Lindenburg + 0:06
82. Tijmen Eising + 0:19
93. Jasper Hamelink + 0:19
94. Oscar Riesebeek + 0:19
124. Stefan Kreder + 6:36

Geen reactie's

Geef een reactie