Johim Ariesen zevende in Gooikse Pijl

Johim Ariesen zevende in Gooikse Pijl

Johim Ariesen is zevende geworden in de Gooikse Pijl (UCI 1.2).

De renners moesten 197,8 kilometer afleggen in en om Gooik. De wedstrijdafstand werd verdeeld over negen ronden van 22,3 kilometer met een paar stukken vals platen die over de duur van de wedstrijd in de benen kruipen.

Er moest ruim een uur gekoerst worden, voordat er een eerste serieuze kopgroep ontstond. Een dozijn renners, zonder Metec-TKH-renner, koos het hazenpad. In geen tijd werd de voorsprong van de koplopers een kleine twee minuten. Terwijl de koers vorderde werd het verschil met het peloton steeds kleiner en het weer steeds dreigender.

Met nog twee rondes te gaan waren de dromen van de koplopers, net als de voorsprong, door het vallende hemelwater weggespoeld. Het peloton brak daarop ook nog eens in waaiers uiteen. Onder impuls van de ploeg Verandas Willems werden alle vluchtpogingen in de kiem gesmoord. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een groepssprint de enige overgebleven optie was. Daarin was het de Litouwer Aidis Kruopis die na een lange sprint het harde werk van zijn ploeggenoten bekroonde. Johim Ariesen sprintte naar een keurige zesde plek.

2016-09-25_sprintgp

Uitslag
1. Aidis Kruopis (LTU) Verandas Willems – 4:20:10
2. Emiel Vermeulen (BEL) Team 3M + 0:00
3. Timothy Dupont (BEL) Verandas Willems + 0:00
6. Johim Ariesen + 0:00
35. Oscar Riesebeek + 0:00
54. Sjoerd Kouwenhoven + 0:00
73. Dries Hollanders + 4:54
100. Jarno Gmelich Meijling + 9:14
DNF Jasper Hamelink

Geen reactie's

Geef een reactie