Jordan Habets zesde in Ardennes

Jordan Habets zesde in Ardennes

In de openingsrit van het Circuit des Ardennes sprintte Jordan Habets naar een knappe ereplaats.

De eerste rit in de 48e editie van de Franse etappekoers Circuit des Ardennes (UCI 2.2) was een rit met start en finish in Signy-le-Petit. De rit was 165,2 kilometer lang met een behoorlijk aantal hoogtemeters onderweg.

Vanuit de start werd er aangevallen. Een drietal wist weg te rijden en nam al snel een voorsprong van een vier minuten. Daarom nam het Deense Riwal Cycling de achtervolging in handen. Door de versnelling scheurde het peloton in groepen uit een. In het 25 koppen tellende eerste groep hadden Huub Artz, Jordan Habets en Thijs de Lange een plekje gevonden. Daarop werden de koplopers snel ingerekend en zo groeide de groep uit tot 28 renners.

Het verschil met de tweede groep liep al snel op tot boven de minuut. Het hoge tempo kostte Thijs de aansluiting. De oranje brigade had de koers goed onder controle en zette Elmar Reinders goed af, waarna de voormalige Metec-renner naar de zege reed. Jordan Habets werd knap zesde.

,,Toen Riwal het op de kant trok, reden we met een grote groep weg’’, keek Jordan terug. ,,Het was ween sterke groep en de anderen kwamen niet meer terug. Jammer dat Thijs er nog af ging. Alles bleef samen en toen was het sprinten. Natuurlijk sprint je voor de overwinning, maar die jongens voor me waren gewoon sneller.’’ De jonge renner kijkt al uit naar de volgende etappes. ,,De komende dagen hebben we meer klimwerk en dat moet me normaal wel liggen.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.