Kermesse Marcel Kint

Kermesse Marcel Kint

De renners reden de voormalig kermiskoers Grote Prijs Marcel Kint (UCI 1.2)

Het najaar wordt gevuld met Vlaamse semi-klassiekers. Dit keer was het de Grote Prijs Marcel Kint, ofwel Zwevegem Koerse. De voormalige kermiskoers stond dit jaar voor het eerst op de UCI-kalender. Vanuit de West-Vlaamse start- en finishplaats Zwevegem stond er voor de renners 168,6 kilometer koers op het menu, verdeeld over drie grote lussen van 31,3 kilometer en 7 keer de finalelus van 10,8 kilometer.
2016-09-12_parcoursgpmk

2016-09-12_gp-marcel-kint
Vanuit het vertrek reden acht renners, zonder Metec-TKH-renner, weg. Het octet kende een maximale voorsprong van ruim vier minuten. Verschillende tegenaanvallen werden weer kansloos ingerekend. Een groep van twaalf renners, met daarbij Oscar Riesebeek, kwam langzaam maar zeker dichterbij. Vlak voor de samensmelting moest een nog vermoeide Oscar met drie anderen lossen.

In de finale mocht een zestiental renners uit gaan maken wie er met de zege naar huis mocht. Een late uitval van Jan-Willem van Schip (Cycling Team Join-S|De Rijke) en de Belg Michiel Dieleman (Cibel-Cibon) was de juiste. In de sprint had Olympiër Van ’t Schip geen probleem met zijn vluchtgenoot.

Focus WTV maakte een reportage van de koers.

Uitslag
1. Jan-Willem van Schip – Cycling Team Join-S|De Rijke – 3:44:12
2. Michiel Dieleman (BEL) Cibel-Cibon + 0:02
3. Emiel Vermeulen (BEL) Team 3M + 0:11
21. Jim Lindenburg + 1:39
24. Stefan Kreder + 1:39
44. Arno van der Zwet + 1:39
92. Jordi van Loon + 2:04
DNF Oscar Riesebeek
DNF Maarten van Trijp

Geen reactie's

Geef een reactie