Jasper de Laat wint Klimtijdrit Camerig

Jasper de Laat wint Klimtijdrit Camerig

Net als vorig jaar is Jasper de Laat winnaar geworden van de klimtijdrit in de Topcompetitie.

In een warm en broeierig Zuid-Limburg stonden de renners klaar voor de lakmoesproef in de Tomcompetitie: de Tacx-klimtijdrit Camerig. De 15,5 kilometer lange rit tegen de klok omvatte twee beklimmingen van de Limburgse bult.

De tweede tijd na het eerste startblok kwam op naam van Lars van den Berg. De van een slepende blessure teruggekomen jongeling toonde zijn klasse niet te zijn verloren. Vervolgens noteerde Stef Krul de snelste tijd, die door Thijs de Lange weer verbroken werd. Als winnaar van het jaar ervoor mocht Jasper de Laat als laatste aan de rit tegen de klok beginnen. Hij stelde dan ook niet teleur en verpletterde zijn eigen parcoursrecord.

,,Als ik in de buurt zou komen van de tijd van vorig jaar, dan wist ik wel dat het goed zat’’, vertelde Jasper na afloop. ,,Natuurlijk ben ik supertevreden. Ik ben vijftien seconden sneller dan vorig jaar. Dat is op dit parcours best veel. Waar ik tijd gewonnen heb? Overal een beetje, ook op de tussenstukken. Dat moet wel, want veel harder kon ik niet naar boven!’’ Maar ook het materiaal zat mee. ,,Onze mecanicien Peter Nederlof monteerde speciale bandjes voor deze klimtijdrit. De tijdritbandjes van Vittoria zijn superlicht en bollen als een malle. Dat heeft ook zeker tijd gescheeld!’’

Uitslag
1. Jasper de Laat – 0:23:53,70
2. Thijs de Lange + 0:34,08
3. Hartthijs de Vries (NWV Groningen) + 0:41,24
4. Stef Krul + 0:44,25
7. Lars van den Berg + 1:03,67
38. Jim Lindenburg + 2:23,14

Geen reactie's

Geef een reactie