Koers zonder verhaal in Zuid-Holland

Koers zonder verhaal in Zuid-Holland

Door de te goede weersomstandigheden werd de Ronde van Zuid-Holland een saaie koers.

De nationale klassieker Ronde van Zuid-Holland bracht de renners vanuit start- en finishplaats Kijkduin door het Westland en het Groene Hart. Onderweg moesten de renners 171,9 kilometer afleggen.

De vroege ontsnapping werd getekend door Sjoerd Kouwenhoven en Piotr Havik (Westland Wil Vooruit). Beide regiorenners werkten goed samen maar kregen niet de zegen van het peloton. Door het gebrek aan wind en de brede wegen werd het tempo hoog gehouden en was het nauwelijks mogelijk om te ontsnappen.

Een late uitval van Dion Beukeboom (Destil-Piels) had wel succes. De baanachtervolger reed ruim drie kilometer voor de streep weg en het peloton was niet in staat hem voor de streep weer in te rekenen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Raleigh-prof Yoeri Havik (Wielerploeg Groot Amsterdam).

,,Het was een saaie koers’’, concludeerde ploegleider Robin Chaigneau. ,,Het tempo lag hoog en niemand kon wegkomen. Onderweg is Stefan Kreder gevallen en die moest in de finale lossen. Daardoor hadden we geen echte sprinter meer. Toen Beukeboom ging, riep de jury om dat Sjoerd Kouwenhoven weggereden was. Het zou wel een actie van Sjoerd kunnen zijn, maar helaas bleek het een andere renner te zijn. Ik begreep van Robbie van Bakel dat hij in de laatste kilometers nog probeerde naar Beukeboom toe te springen, maar die was te sterk.’’

Uitslag
1. Dion Beukeboom – Destil-Piels – 3:46:35
2. Yoeri Havik – Wielerploeg Groot Amsterdam + 0:02
3. Gerben Thijssen (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:02
16. Robbie van Bakel + 0:02
21. Jasper de Laat + 0:02
56. Jelle Nieuwpoort + 0:02
70. Sjoerd Kouwenhoven + 0:02
72. Lars van den Berg + 0:02
140. Stefan Kreder + 5:08

Geen reactie's

Geef een reactie