Laatste dag met twee gezichten in Wallonië

Laatste dag met twee gezichten in Wallonië

Op de laatste dag van het ‘drieluik van bergen en kastelen’ stond er een tijdrit en een rit-in-lijn op het menu.

Dag drie van de Tryptique des Monts et Châteaux (UCI 2.2) kende twee ritten. De ochtendrit was een tijdrit over 14,2 kilometer van en naar Wodecq. In te middag stond er vervolgens een 95,7 kilometer lange lastige rit van Ellezelles naar Frasnes-lez-Anvaing op het programma.

De tijdrit was wat tegenvallend. Ruim een minuut achter de winnaar werd Axel van der Tuuk 24e en Tim Marsman 25e. De middagetappe ging daarentegen een stuk beter. Al vanaf het begin lieten de mannen zich van voren zien. Hidde van Veenendaal sprong naar een eenzame koploper en samen reden ze 1:30 weg van het peloton. Daarop waagde Tim met drie anderen de sprong naar voren. Met nog vijftig kilometer te gaan smolten de twee vluchtgroepen samen en reed er een zestal op kop. Gemotiveerd door zijn ploeggenoten waagde ook Roan Konings een aanval, maar zijn groepje werd al snel weer ingerekend. Na de samensmelting van het eerste deel van het peloton en het peloton, namen de sprintersploegen het heft in handen. In de laatste kilometer -heuvelop aan gem. 8,2%- sprong de Noor Per Strand Hagenes (Jumbo-Visma Development) weg en wist tot op de meet weg te blijven. Balen voor Tibor Del Grosso, want hij toonde zich het rapst van de groep.

Met zijn negende plek in de middagrit klom Tim naar plek zes in het eindklassement. Toch hield hij een dubbel gevoel over aan de laatste dag van een verder goed verlopen vierdaagse. ,,Ik weet niet zo goed wat er in de tijdrit mis ging. Maar ik ben gewoon niet tevreden met de uitslag en tijd. In de middagrit voelde ik me wel echt sterk en dus hebben we aanvallend gekoerst! Uiteindelijk op de slotklim kon ik net niet mee met de top 3 en plafonneerde ik in de laatste 100 meter waardoor er nog 3 overheen komen.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.