Laatste dag Olympia’s Tour

Laatste dag Olympia’s Tour

Op de laatste dag was de ploeg opnieuw goed vertegenwoordigd in de eerste waaier.

De laatste dag van Olympia’s Tour (UCI 2.2) werd verreden op Drentse bodem. De organisatie had tussen de start en de finish in Assen 165,3 kilometer weten te krijgen. Inclusief een flink aantal kilometer aan flinten.

Op het parcours van de Dorpenomloop Drenthe had de wind weer vrij spel. Al vroeg in koers scheurde het -in de eerdere etappes uitgedunde- uitgedunde peloton opnieuw in waaiers uiteen. In de eerste groep van ruim twintig renners hadden Hartthijs de Vries, Rick Ottema en Axel van der Tuuk een plekje gevonden. Tibor del Grosso en Thijs de Lange misten de slag op een haar en zaten in waaier twee. De verschil tussen beide waaiers schommelde steeds, maar groep twee kwam nooit écht in de buurt van de leiders.

In de finale probeerden verschillende renners het verschil te maken, maar de ploegen van WiV-SunGod (voor de sprint) en VolkerWessels CT (voor het klassement) lieten niemand weg komen. Daarna was het de Brit Jim Brown die de zege pakte. Hartthijs was op plek zeven de beste in de etappe. In het algemeen klassement klom Rick een positie naar plek 5 en zag Tibor zijn goede klassering de mist in gaan. Hij zakte van7 naar 13.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.