Dennis van der Horst kleurt etappe, Jasper de Laat vijfde eindklassement

Dennis van der Horst kleurt etappe, Jasper de Laat vijfde eindklassement

Ook op de laatste dag van de ‘Zuiderpijl’ lieten de zwart-blauwe mannen zich weer van voren zien.

De laatste etappe van de Flèche du Sud (UCI 2.2) werd verreden rondom het zuidelijke Esch-sûr-Alzette. De 152,1 kilometer lange etappe kende opnieuw het nodige hoogteverschil.

Na de eerste tussensprint, waarin Thijs de Lange derde werd, maakte een zestal van de gelegenheid gebruik om weg te rijden. Daarbij zat ook Dennis van der Horst. Het peloton besloot om een plaspauze in te lassen, waardoor de voorsprong van de zes opliep tot een kleine drie minuten.

Bij het opdraaien van het plaatselijke parcours van 20,7 km (twee keer te doen) bedroeg de voorsprong nog steeds 1:40. De vluchters werden pas op tien kilometer van de meet ingerekend. Daarna werd het onmogelijk een groepssprint te voorkomen. De etappekoers eindigde zoals hij begon: met een zege voor de Brit Matt Walls (Nationale Beloftenselectie Groot-Brittannië). Jasper de Laat mengde zich weer in het sprintgeweld en werd zevende.

Dennis moest hard rijden om een plekje in de ontsnapping van de dag te komen. ,,Er reed een paar keer een groepje weg, ook met mannen van ons, maar niemand kwam echt weg. Op een voor mij bekend stukje (Dennis komt vaak in Luxemburg) reden we met zes renners weg. We hadden nooit een supergrote voorsprong, dus moesten we de hele tijd door blijven rijden. Tegen het einde had ik niet heel veel meer over. Ik ben toen in laatste wiel blijven hangen. Ik hoefde ook niet echt meer mee te rijden, omdat er een aantal jongens mee waren die goed in het klassement stonden.’’

Ook klassementsman Jasper was tevreden over zijn rit. ,,Het was zaak om de goede plek in het klassement te houden’’, legt hij uit. ,,Ik reed mijn sprint al voor de laatste rotonde op 300 meter. Dan zit ik goed geplaatst en is het makkelijk om kort te rijden. En daarmee heb ik mijn vijfde plek in het eindklassement weten te behouden.’’

Uitslag
1. Matthew Walls (GBR) Nationale Beloftenselectie Groot-Brittannië – 3:20:01
2. Maxim Piskunov (RUS) Nationale selectie Rusland + 0:00
3. Bas van der Kooij – Alecto Continental CT + 0:00
7. Jasper de Laat + 0:00
25. David Dekker + 0:00
53. Stef Krul + 0:00
85. Danny van der Tuuk + 0:00
93. Thijs de Lange + 0:00
104. Dennis van der Horst + 0:00

Eindklassement
1. Gianni Marchand (BEL) Cibel-Cebon – 15:09:43
2. Stephan Rabitsch (AUT) Team Felbermayr-Simplon Wels + 0:10
3. Jimmy Janssens (BEL) Cibel-Cebon + 0:10
5. Jasper de Laat + 1:08
20. Stef Krul + 1:08
53. Danny van der Tuuk + 6:44
64. Thijs de Lange + 9:41
102. Dennis van der Horst + 17:32
105. David Dekker + 20:00

Geen reactie's

Geef een reactie