Lars van den Berg 4e in Frankrijk

Lars van den Berg 4e in Frankrijk

Ook op dag drie van de Rhône-Alpes Isère Tour toonden de mannen zich van voren. Lars van den Berg werd vierde, Stef Krul negende.

De derde etappe van de Rhône-Alpes Isère Tour (UCI 2.2) werd verreden tussen Montanay en Saint-Maurice l’Exil. In de tussenliggende 172,3 kilometer waren een hele serie beklimmingen opgenomen, waarvan er zes meetelden voor het bergklassement.

Kort na de start reed een achttal renners weg. Ze kregen snel een ruime voorsprong. In het peloton kwam Jens van den Dool ten val. Gelukkig zonder erg, maar een bezoekje aan de koersdokter was nodig om de schaafwonden te behandelen. De vele klimmetjes begonnen langzaam maar zeker hun tol te eisen en het peloton brak in stukken uiteen. Alleen Jens zat na zijn val niet in het eerste deel.

De opgestoken wind en de opgekomen regen maakte het de renners niet makkelijk. De kopgroep bestond op 40 kilometer voor de meet nog uit twee renners, waarop Stef Krul met twee renners mee sprong naar voren. Daarop wist een vijftal met Lars van den Berg ook voorin aan te sluiten.

Het tiental werkte goed samen en wist licht voor het peloton uit te blijven rijden. In de laatste kilometers reed een drietal renners nog weg, waarop de Brit Harry Sweeny (EvoPro Cycling) het zegegebaar mocht maken. Lars werd vierde, Stef negende.

Lars was wel tevreden over zijn harde koersdag. ,,Ik voelde me de afgelopen dagen wel goed, dus had veel moraal voor vandaag. Bergop kon ik goed mee en in de finale hoopte ik voor de winst te kunnen sprinten, alleen waren er helaas drie weg. Ik heb wel een goed gevoel aan de rit overgehouden en het was mooi dat we weer met twee man meezaten.’’

Geen reactie's

Geef een reactie