Lars van den Berg mee in de goede groep

Lars van den Berg mee in de goede groep

In de GP Stad Zottegem wist Lars van den Berg mee te zijn in de groep die om de zege zou gaan strijden.

De 202,1 kilometer lange GP Stad Zottegem (UCI 1.1) werd verreden op een parcours van 62,4 kilometer, gevogld door vijf lokale rondes van 28,1 kilometer met daarin de beklimming van de Grotenbergestraat (0,9 km à 3,8%, max. 7,0%) en de kasseien van de 2,4 km lange Paddestraat.

De openingsfase verliep zoals gebruikelijk zeer actief. Slag-om-slinger werd er gedemarreerd. Een trio met Stef Krul kreeg nog het meeste ruimte maar werd ook snel weer ingerekend door het langgerekte peloton. In het eerste uur werd 45,2 km afgelegd. Ook een grotere groep, met daarin Dylan Bouwmans, kreeg nauwelijks ruimte. Hoewel er aan de voorkant maar weinig verschil gemaakt kon worden, stond de deur aan de achterkant wagenwijd open. Verschillende renners -ook grote namen zoals Tour-renner Guillaume Van Keirsbulck (Wanty Groupe-Gobert)- moesten de hoofdmacht laten gaan.

Met nog drie ronden voor de wielen nam een groep van 24 renners een voorsprong. Daarbij had ook Lars van den Berg een plekje gevonden. De groep nam al snel een ruime minuut voorsprong. In de strijd om de zege wist Lars zich niet te mengen. Dat was voor het Belgische duo Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) en Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise). Op de meet wist de ploeggenoot van Jasper de Laat zijn wiel als eerste over de meet te drukken.

Uitslag
1. Jérôme Baugnies (BEL) Wanty-Groupe Gobert – 4:38:47
2. Aimé De Gendt (BEL) Sport Vlaanderen-Baloise + 0:00
3. Lasse Norman Hansen (DEN) Aqua Blue Sport + 0:11
19. Lars van den Berg + 1:33
42. Jarno Gmelich Meijling + 5:06
46. Dylan Bouwmans + 5:34
59. Stef Krul + 9:31
DNF Tijmen Eising
DNF Danny van der Tuuk

Geen reactie's

Geef een reactie