Lars van den Berg toont zich bij rentree

Lars van den Berg toont zich bij rentree

In de Ronde van Limburg toonde Lars van den Berg dat hij zich weer renner mag noemen.

De nationale klassieker Ronde van Limburg was de vierde wedstrijd in de Topcompetitie. Vanuit startplaats Stein reden de mannen een 178,7 kilometer lange koers. Na een zuidelijke openingslus van 106,1 kilometer, volgden twee rondes van 24,9 kilometer, afgesloten door twee plaatselijke rondes van 11,4 kilometer rondom finishplaats Beek.

De koers werd niet zo furieus begonnen als dat er anders wel eens gebeurd. Een negental renners was het daar echter niet mee eens en waagde een uitvalpoging. Daarbij zat ook Lars van den Berg, die na een aantal maanden van blessureleed ‘eindelijk’ zijn rentree weer mocht maken. De negen kregen een voorsprong van een halve minuut en werden op de Keutenberg weer ingerekend.

Daarna was de rol van de jonge Metec-TKH-mannen uitgespeeld. Een drietal koplopers mocht uiteindelijk om de zege gaan strijden. Van het was Rick Ottema (Alecto CT) uiteindelijk de snelste.

,,Het was voor mij gewoon koersen en maar kijken hoe ver ik zou komen’’, keek Lars terug op zijn rentree. ,,Ik wilde wel gewoon mee koersen. Toen zat ik mee in de kopgroep. Dat ging best lekker eigenlijk. Maar na 120 kilometer ging het lampje uit en na de grote rondes werden we uit koers genomen.’’

Ploegleider Robin Chaigneau was eveneens tevreden over Lars’ rentree. ,,Het was een harde koers, maar Lars zat toch gelijk mee in de kopgroep. Dat was knap van hem. Het was een zware wedstrijd om mee te beginnen.’’ Maar ook voor de meer gerodeerde mannen was het zwaar. ,,Er werd stevig gekoerst en daarbij reden onze jonge renners allemaal op de max. Het enige dat niet goed ging vandaag, was dat we niet een mannetje in de grote kopgroep hebben waar die drie man uit weg rijden.’’

Uitslag
1. Rick Ottema – Alecto CT – 4:12:56
2. Kelvin van den Dool – Vlasman CT + 0:00
3. Piotr Havik – Beat CC + 0:00
34. Danny van der Tuuk + 1:52
36. David Dekker + 1:52
44. Jelle Nieuwpoort + 2:05
46. Robbie van Bakel + 3:04
DNF Jim Lindenbug
DNF Dennis van der Horst
DNF Lars van den Berg

Geen reactie's

Geef een reactie