Lars Hohmann breekt sleutelbeen

Lars Hohmann breekt sleutelbeen

In de afsluitende etappe van de Circuit des Ardennes kwam Lars Hohmann ongelukkig ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen.

De vierde etappe van de Circuit des Ardennes International (UCI 2.2) leidde van startplaats Tournes naar de streep die na 170,2 kilometer in Charleville-Mézières getrokken was. Onderweg kwamen de renners verschillende lastige beklimmingen tegen, die voor de nodige afscheiding zouden kunnen zorgen.

Na verschillende schermutselingen kwam een drietal renners op kop. Het peloton speelde met het koptrio, want de voorsprong jojode tussen 20 seconden en anderhalve minuut. Uiteindelijk wisten de koplopers een maximale voorsprong van een kleine vier minuten te pakken, waarna de Riwal CT-ploeg van de klassementsleider weer tempo gingen rijden. Half koers kwam Lars Hohmann ten val en werd er in het ziekenhuis een gebroken sleutelbeen geconstateerd.

Bij het oprijden van het lokale rondje werden de vluchters in de kraag gegrepen. Daarna werd het weer onrustig vooraan het peloton, waaronder ook een poging van Thijs de Lange. Vlak voor de bel van de laatste ronde probeerde hij een massale eindsprint te ontlopen, maar de duo-aanval stierf in schoonheid op drie kilometer van de meet. Daarna was het de Pool Patryk Stosz die het snelst was. Sjoerd Bax wist zich te handhaven in het eerste deel van het peloton en verdedigde zo zijn vierde plek in het eindklassement.

,,Daar ben ik toch wel tevreden mee’’, vertelt Sjoerd over ‘de meest ondankbare plaats’. ,,Sowieso ben ik erg content over hoe het hier is gegaan. Mijn benen waren beter dan verwacht. En dan is plek vier in het klassement niet slecht. Het is erger dat Lars hier zijn sleutelbeen breekt.’’

Geen reactie's

Geef een reactie