Lars Hohmann goed in Frankrijk

Lars Hohmann goed in Frankrijk

In de afsluitende etappe van de Tour du Pays de Montbéliard hebben de renners zich weer goed van voren laten zien.

Ook in de laatste etappe van de Tour du Pays de Montbéliard (UCI 2.2U) reden de Beloftencoureurs omloopjes rondom de start- en finishplaats. Het 18,3 kilometer lange rondje rondom Etupes moest negen keer worden afgelegd, om tot een totaal van 164,7 km te komen. Het selectieve parcours zou zeker weer slachtoffers maken.

Tim Marsman zag meteen zijn kans schoon en koos voor de aanval. Hij kreeg in eerste instantie vier renners met zich mee. Toen ze een klein gaatje hadden, staken er in de tweede ronde nog eens zes renners -met daarbij Lars Hohmann- over. Adne Koster kwam ten val en wist na een fietswissel weer aan te sluiten.

In de vierde ronde wisten opnieuw zes renners de minuut voorsprong te overbruggen en de aansluiting te maken. In de zesde ronde werden de vluchters weer ingehaald en kon het spel opnieuw beginnen. Hoewel de renners de daaropvolgende kopgroep misten, zaten er met Lars, Tim, Victor Broex en Thomas Mijnsbergen in het eerste peloton van 21 renners.

Uiteindelijk wist de Duitse Jumbo-Visma Development-coureur Maurice Ballerstedt de dubbelslag te slaan. Lars knopte zich naar een 19e plek in de etappe en een 17e in het eindklassement.

,,Ik zat met Tim in een sterke kopgroep, maar toch werden we na 80 km teruggepakt door licht uitgedund peloton’’, vertelt Lars na de koers. ,,Daarna werd er alleen maar aanvallen en gesprongen. In de een-na-laatste ronde reden we weg en konden we vooraan aansluiten. In de laatste ronde was het op de klim wel op.’’ Na drie dagen koers kon Lars tevreden terug kijken. ,,Ik was met de proloog niet zo tevreden, maar gelukkig kon ik het vandaag weer een beetje goed maken. Ik hoop deze lijn door te kunnen trekken naar de Flanders Tomorrow Tour (2-4 september) en de Omloop Het Nieuwsblad op zondag (5 september).’’

Geen reactie's

Geef een reactie