Lars Hohmann negende in Koksijde

Lars Hohmann negende in Koksijde

In de Belgische kuststreek reden de mannen een aanvallende koers.

In de Beloftenklassieker Youngster Coast Challenge (UCI 1.2U23) reden de renners van startplaats Bredene naar de finish in Koksijde. In de tussenliggende 167,2 kilometer kregen de mannen voornamelijk vlakke wegen voorgeschoteld, maar ook een aantal lastige beklimmingen.

Al vroeg in koers was er een grote kans op waaiergevaar en sloeg het peloton in stukken uiteen. Zo wisten Huub Artz, Lars Hohmann en Jaap Roelen zich in de eerste groep te handhaven. Een tweede groep kwam er bij, waardoor ook Roan Konings, Tim Marsman en Thomas Mijnsbergen vooraan kwamen post vatten. Helaas kwamen Roan en Huub ten val, waarna er nog vier renners voor de finale waren.

Tim probeerde met vijf anderen weg te komen, maar zij werden in de laatste plaatselijke ronde weer ingerekend. De koers mondde uit in een sprint van een grote groep, waarin Lars naar plek negen sprintte.

Lars keek met een goed gevoel terug naar de Beloftenkoers. ,,We hebben als ploeg heel goed gekoerst; we zaten met 5 man mee op 25 renners. Daarna Huub en Roan verloren door valpartijtjes, maar zaten we nog altijd met drie man van voren. Uiteindelijk kwam net voor de Kemmelberg de tweede groep terug. Er stond net te weinig wind om écht verschil te kunnen maken. Daarnaast wilde Groupama-FDJ een sprint en dat lukte. Ik word daarin negende, ondanks dat ik in de laatste bocht uit mijn pedaal schoot.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.