Lars Hohmann vijfde in thuiskoers

Lars Hohmann vijfde in thuiskoers

In de klassieker met start en finish in zijn woonplaats Oosterhout (NBr.) werd Lars Hohmann netjes vijfde.

Na een onderbreking van twee jaar kon eindelijk de 34e editie van de Omloop der Houtse Linies verreden worden. De westbrabantse kasseienkoers kende dit jaar een koerslengte van 144 kilometer, verdeeld over 16 omlopen van negen kilometer (met daarin de 700 meter lange kasseienstrook Dordrechtseweg).

Het prachtige weer voorkwam een echt selectieve koers. Er waren wel verschillende vluchtpogingen, maar geen van de ontsnappingen kreeg meer dan een minuutje voorsprong. De sprintersploegen wisten de korte koers volledig te controleren met een voorspelde massasprint als uitkomst. Daarin moest thuisrenner Lars Hohmann van plek vijf toekijken hoe Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels CT) een twintigtal meter voor hem het zegegebaar mocht maken.

,,Het was een saaie koers’’, keek Lars terug. ,,We hebben natuurlijk wel geprobeerd om weg te komen, maar geen enkele vluchtgroep kreeg ruimte. Dan weet je al snel dat het een massasprint wordt. Helaas werd ik in de laatste bocht wat weggedrukt, waardoor ik slechts vijfde werd.’’

Uitslag
1. Daan van Sintmaartensdijk – VolkerWessels CT – 3:17:39
2. Timo de Jong – VolkerWessels CT + 0:00
3. Jos Koop – TWC de Kempen + 0:00
5. Lars Hohmann + 0:00
25. Hidde van Veenendaal + 0:00
26. Huub Artz + 0:00
42. Roan Konings + 0:00
53. Axel van der Tuuk + 0:00
64. Thomas Mijnsbergen + 0:33

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.