Lars Hohmann zevende in Dorpenomloop

Lars Hohmann zevende in Dorpenomloop

In de Dorpenomloop Rucphen sprintte Lars Hohmann naar plek zeven.

De tweede wedstrijd in de Holland Cup, de Dorpenomloop Rucphen (UCI 1.2), kende 193 wedstrijdkilometers, verdeeld over een aantal lussen (vijf grote en twee finale) door de gemeente Rucphen.

Na een lange periode van veel schermutselingen wist een viertal renners met nog vijftig kilometer voor de wielen aan de greep van het peloton te ontsnappen. Een tijd lang wisten ze een halve minuut voorsprong te houden, maar toen een drietal de oversteek maakte, liep de voorsprong op tot boven de minuut.

Goed samenwerkend reden de samenwerkende sprintersploegen het gat weer dicht, maar toen was Elias Van Breussegem (Tarteletto-Isorex) al weggesprongen. De Belg was sterk genoeg om de streep met een minieme voorsprong te bereiken. Lars Hohmann sprintte vervolgens naar plek zeven.

Toch keek Lars redelijk tevreden terug. ,,In het begin had ik niet zulke goede benen, maar gelukkig kon ik er een beetje door komen en had ik prima benen in de finale. Daar kon ik snel plaatsen winnen door een rotonde rechts te nemen, waar de rest voor de langere linkerkant koos. Ik moest in de sprint nog wat afremmen, waardoor ik zevende werd. Daar ben ik op zich wel tevreden mee maar had nog wel meer in gezeten.’’


foto: Holland Cup

Geen reactie's

Geef een reactie