Lars van den Berg naar Frankrijk

Lars van den Berg naar Frankrijk

Lars van den Berg maakt in 2020 deel uit van de opleidingsploeg van de WorldTour-ploeg Groupama-FDJ.

De opleidingsploeg van de WorldTour-ploeg Groupama-FDJ heeft Lars van den Berg een éénjarig contract aangeboden. De 21-jarige renner is volgend jaar vierde(en laatste)jaars Belofte-renner en krijgt in de Franse opleidingsploeg de kans om zich meer op het klimmen te richten.

,,De ploeg heft een basis in Besançon en van daaruit zullen we trainen’’, legt Lars uit. ,,Ik ben dan ook als een dolle Frans aan het leren’’, lacht hij. ,,Na te Tour de l’Avenir (waar Lars tiende werd, red.) is het allemaal gaan rollen. Toen ging het wel heel snel.’’

Lars’ nieuwe ploegleider -Jens Blatter- motiveerde het contract voor Lars met: ,,Met Lars halen we een vierdejaars Belofte binnen, die dus meer ervaring dan zijn jonge ploeggenoten heeft. Hij is een offensief ingestelde renner die vaak in de aanval gaat en bovendien ook een aantal mooie klasseringen heeft behaald.’’

Dit jaar heeft Lars al meerdere malen laten zien goed uit de voeten te kunnen in Franse etappekoersen. Zo werd hij tiende in de Rhône-Alpes Isère Tour (UCI 2.2), Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2) en dus de Tour de l’Avenir (2.Ncup).

De Fransen hebben overigens goede ervaring met Nederlandse renners. Dit jaar reed Kevin Inkelaar voor de ploeg en die maakte een transfer naar Bahrain-Merida.

Voor de opengevallen plek in de ploeg wordt binnenkort een vervangende renner aangetrokken.

Geen reactie's

Geef een reactie