Lars van den Berg tweede Kreiz Breizh

Lars van den Berg tweede Kreiz Breizh

In de derde etappe van de Kreiz Breizh Elites werd Lars van den Berg nipt geklopt

Op dag drie van de Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2) was het voor de renners te doen tussen Ploerdut en Carhaix. De wedstrijd telde 181,8 wedstrijdkilometer met opnieuw de nodige hoogtemeters.

De vroege aanval kwam van klimmer Thijs de Lange. Op het lastige parcours kreeg hij gezelschap van drie andere renners. Het kwartet kreeg snel een voorsprong van bijna zeven minuten op het peloton. Op de lokale rondes (9 x 10 km) moesten er twee renners lossen.

Met nog drie ronden voor de boeg sloot een viertal renners met Lars van den Berg bij het kopduo aan. Thijs deed nog veel werk, zodat de groep voorop kon blijven. Op ruim twintig kilometer van de streep moest hij de vluchtgroep echter laten gaan.

Het peloton kwam te laat en de vier voorop gebleven renners mochten om de winst gaan strijden. Daarin was Martijn Budding (BEAT CC) de snelste. Lars werd tweede.

,,Toen we wegsprongen werkten we meteen goed samen’’, legde Lars uit. ,,Thijs deed nog een paar flinke beurten voor hij moest lossen. We bleven uiteindelijk met vier renners vooruit en daar was er helaas eentje sterker van.’’

Geen reactie's

Geef een reactie