Lars van den Berg vijfde in GP Tombroek

Lars van den Berg vijfde in GP Tombroek

In de GP Tombroek Rollegem reed Lars van den Berg naar de vijfde plek.

De nationale klassieker GP Tombroek was de tweede wedstrijd in de Nederlands-Belgische U23 Road Series. De wedstrijd over 161,0 kilometer rondom het Belgische Rollegem werd verreden in verschillende lussen: 1 x 23,3 km, 1 x 33,4 km en 7 x 14,9 km.

 

De eerste wedstrijd in deze serie werd gewonnen door David Dekker, maar door een knieblessure na valpartijen in de Franse etappekoers Tryptique des Monts et Châteaux kon hij zijn leidende positie niet verdedigen.

Verschillende renners probeerden alleen of met een kleine groep voorsprong te nemen op de hoofdmacht, maar die liet in de eerste uren niemand gaan. Wel scheurde het peloton op de eerste van de lokale rondes in waaiers uiteen.

Met nog vier rondes voor de wielen sprong een sterke groep van zeven renners weg. Lars van den Berg had daarin gezelschap van de Let Martin Pluto (Monkey Town-à BLOC CT) en de Belgen Jordy Meeus (SEG Racing), Jarne Van de Paar (Lotto-Soudal U23), Thibau Verhofstadt (GM Recycling), Tijl Pauwels (Nano Development Team) en Yarno Vandenbroeck (Home Solution-Soenens). In eerste instantie zat Tim ook in de vluchtgroep, maar hij viel -letterlijk- uit de groep weg. Het septet werkte goed samen en behaalde een maximale voorgift van anderhalve minuut op een jagend peloton.

Om de voorsprong te houden moest de kopgroep tot op de streep samen blijven werken, waarna Meeus in de sprint de snelste was. Lars kwam als vijfde over de streep.

Lars was redelijk tevreden over de koers. ,,Het was een open wedstrijd. Er waren veel renners die probeerden weg te komen, maar in het begin lieten ze niks rijden. Toen reed er een groep weg en ben ik samen met Meeus en die van Lotto overgestoken. Tim zat er eerst ook bij, maar die viel helaas. Het groepje draaide wel goed . Ik de finale heb ik nog wel geprobeerd weg te komen, maar dat lukte niet. In de sprint wordt ik dan vijfde.’’

Uitslag
1. Jordy Meeus (BEL) SEG Racing – 3:44:50
2. Jarne Van de Paar (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:00
3. Yarno Vandenbroeck (BEL) Home Solution-Soenens + 0:00
5. Lars van den Berg + 0:00
30. Dennis van der Horst + 0:20
41. Dylan Bouwmans + 0:45
50. Jens van den Dool + 0:45
75. Danny van der Tuuk + 0:55
112. Tim Marsman + 3:23

Tussenklassement U23 Road Series
1. Jordy Meeus (BEL) SEG Racing – 30 ptn.
2. David Dekker – 30 ptn.
3. Jarne Van de Paar (BEL) Lotto-Soudal U23 – 28 ptn.
9. Marijn van den Berg – 24 ptn.
10. Lars van den Berg – 22 ptn.
14. Dennis van der Horst – 20 ptn.

Geen reactie's

Geef een reactie