Lastige etappe in Portugal

Lastige etappe in Portugal

De langste etappe in Portugal was er eentje met spanning van start tot finish.

De eerste etappe van de Volta a Portugal bracht de renners van Vila Franca de Xira naar Setúbal. De met 203,0 km langste rit van de koers kende een vlakke aanloop met aan het einde twee beklimmingen waarop de klimmersbenen van de renners op de proef gesteld zouden worden.

Tijmen Eising maakte deel uit van de vroege vlucht. Samen met zes andere renners reed hij al vroeg in de etappe weg. Tijmen kwam als tweede door op de beklimming van de Santarém (Cat. 4). Toen de vluchters na ruim 100 kilometer weer binnen schootsafstand van het peloton kwamen, sprong de Spanjaard Gotzon Udondo (Euskadi Basque Country-Murias) uit de groep weg. Op de lange rechte wegen pakte hij een voorsprong van een kleine vijf minuten. Een tegenaanval van zeven renners, met daarbij ook Jasper Hamelink, kwam op gang voor de heuvelzone bereikt werd. Maar eenmaal bij de eerste heuvels liep alles weer samen.

De koers ontplofte op de 7,3 kilometer lange Alto de Arrabida (Cat. 3). Terwijl de ploeg van Efapel vooraan de zweep hanteerde, stond achteraan de deur open. Een compacte groep kwam over de top. In de afdaling sprong de Spanjaard Raul Alarcon (W52/FC Porto) weg. Ondanks een jagend groepje -met grote namen uit het verleden als de Italiaan Davide Rebellin (Kuwait-Cartucho.es), de ex-Astana/Saunier Duval-Spanjaard David de la Fuente en de ex-Tinkoff/Radioshack/Astana-Portugees Sergio Paulinho (Efapel) achter zich wist hij de dagzege te grijpen. Ondanks dat Jasper de Laat in de klim op hangen en wurgen bij kon blijven, kwam hij knap als 15e over de meet.

Uitslag
1. Raul Alarcon (ESP) W52/FC Porto – 4:55:57
2. Amaro Antunes (POR) W52/FC Porto + 0:10
3. David de la Fuente (ESP) Louletano-Hospital de Loulé + 0:10
15. Jasper de Laat + 0:42
56. Jim Lindenburg + 1:03
58. Jarno Gmelich Meijling + 1:05
102. Johim Ariesen + 13:19
105. Tijmen Eising + 13:19
109. Jasper Hamelink + 13:19
110. Stef Krul + 13:19
115. Sjoerd Kouwenhoven + 13:19

Geen reactie's

Geef een reactie