Lastige koers in Belgisch Limburg

Lastige koers in Belgisch Limburg

De Ronde van Limburg (BEL) was een lastige koers van hoog niveau.

Net als vorige week zondag staan de mannen aan de start van de Ronde van Limburg (UCI 1.1). De Belgische uitgave dit keer. Vanuit start- en finishplaats Tongeren kregen de renners 201,0 kilometer voor de wielen, met 16 beklimmingen en vijf kasseienstroken.

Een vroege ontsnapping met Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex), crosser Corne van Kessel (Telenet-Fidea) en de Belgen Kenneth Van Bilsen (Cofidis) en Diether Sweeck (ERA-Circus) mocht een hele tijd vooruit blijven rijden. Ex-Metec-TKH-renner Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij) en de Fransen Steven Tronet (Armée de Terre) en Guillaume Bonnafond (Cofidis) maakten gebruik van de gestaakte achtervolgingswerken van het peloton en staken over naar de kopgroep.

Met een maximale voorsprong van 2:45 reden de zeven lange tijd vooruit. In de laatste 40 kilometer kwam het peloton langszij. Daarop sprong een achttal, onder aanvoering van Van Aert, weg. De groep bouwde de voorsprong uit tot een minuut, waarna het duidelijk was dat de winnaar vooraan zat. Daarop was Van Aert de snelste in de sprint. Jasper de Laat sprintte naar de twaalfde plek.

Uitslag
1. Wout Van Aert (BEL) Verandas Willems-Crelan – 4:44:40
2. Dorian Godon (FRA) Cofidis + 0:00
3. Gianni Vermeersch (BEL) Beobank-Corendon + 0:00
13. Jasper de Laat + 0:13
33. Dennis van der Horst + 0:13
41. Jarno Gmelich Meijling + 0:13
DNF Stefan Kreder
DNF Jelle Nieuwpoort
DNS Jim Lindenburg

Geen reactie's

Geef een reactie