Lastige openingsetappe Frankrijk

Lastige openingsetappe Frankrijk

De eerste etappe van de Rhône-Alpes Isère Tour was lastig genoeg om een eerste schifting in het klassement te veroorzaken.

De openingsetappe van de Rhône-Alpes Isère Tour (UCI 2.2) bracht het peloton van Charvieu Chavagneux – Chateauvilain. In de tussenliggende 143,3 kilometer was een parcours met een toenemend zaagtandmotief uitgetekend.

Onder een grijsbewolkte hemel begonnen de renners aan de koers. Het regende aanvallen, maar niemand kwam echt weg. Een groepje van vier kreeg uiteindelijk pas de ruimte, toen het peloton voor een plaspauze koos.

Nadat het kwartet ruim zeven minuten voorspring ha gekregen, vonden de ProContinentale ploegen het mooi geweest. Met gebundelde krachten knaagden ze aan de voorsprong. Bij de eerste finishpassage (nog drie ronden van 19 kilometer) bedroeg de voorsprong nog altijd 4:10. Bij de laatste finishpassage volgde een sterk uitgedund peloton op een minuut.

Met nog tien kilometer te gaan sprongen twaalf renners naar het overgebleven kopduo. Daarop was de Deen Niklas Larsen (Team Virtu Cycling) de sterkste op de slotklim. Jasper de Laat (15e) wist in het eerste peloton over de meet te komen.

Uitslag
1. Niklas Larsen (DEN) Team Virtu Cycling – 3:30:03
2. Jerôme Baugnies (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:02
3. Markus Eibegger (AUT) Team Felbrmayr-Simplon-Wels + 0:04
15. Jasper de Laat + 0:17
59. Dylan Bouwmans + 0:39
73. Thijs de Lange + 2:43
111. Jelle Nieuwpoort + 9:35
118. Jarno Gmelich Meijling + 9:35
119. Jasper Hamelink + 9:35

Geen reactie's

Geef een reactie