Lastige Volta Limburg Classic

Lastige Volta Limburg Classic

In de mini-Amstel Gold Race kwamen wisten Jasper de Laat en Jarno Gmelich Meijling de koers te volbrengen.

In verschillende lussen zouden de renners in de Volta Limburg Classic (UCI 1.1) door het Zuid-Limburgse land om zo aan de 195,0 wedstrijdkilometers te komen. Onderweg kwamen ze een kleine veertig beklimmingen tegen.

In de zonnige openingsfase probeerden er steeds groepjes weg te rijden, maar het duurde geruime tijd voordat er een groepje een grotere voorsprong zou nemen. Ex-Metec-TKH-renner Oscar Riesebeek (Roompot-Nederlandse Loterij) reed samen met Jens van den Dool (Delta CT). De Belg Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert), de Canadees Ben Perry (Israel Cycling), de Ier Edward Dunbar (Aqua Blue Sport) en de Italiaan Marco Tizza (Nippo-VIni Fantini) vooruit.

De voorsprong van de zes renners in de kopgroep schommelde flink. Dan weer eens twee minuten en bij de volgende beklimming zakte de voorsprong naar een halve minuut, om vervolgens weer op te lopen. In een natte finale wisten de Sloveen Jan Tratnik (CCC-Sprandi-Polkowice) en de Belg Jimmy Janssens (Cibel-Cebon) de oversteek naar de koplopers te maken. Daar waren Van den Dool en Dunbar ondertussen gelost.

Tien kilometer voor de streep probeerde het oranje tweetal Riesebeek en Tratnik weg te komen, maar in een gladde bocht vloog Riesebeek de bocht uit. Tratnik werd weer ingerekend door de resten van de kopgroep. Op de keitjes in het centrum van Eijsden was de Sloveen uiteindelijk toch het sterkste. Jasper de Laat werd in het peloton 29e, Jarno Gmelich Meijling 74e.

,,Dit is altijd een zware koers’’, wist ploegleider Robin Chaigneau al voor de start. ,,Maar je hoopt toch dat de jongens mee kunnen. Jasper zat goed mee van voren, maar jammer genoeg moesten Jarno en Dennis in de finale het peloton laten gaan.’’

Uitslag
1. Jan Tratnik (SLO) CCC-Sprandi-Polkowice – 4:42:34
2. Marco Tizza (ITA) Nippo-Vini Fantini + 0:01
3. Jimmy Janssens (BEL) Cibel-Cébon + 0:01
29. Jasper de Laat + 0:53
74. Jarno Gmelich Meijling + 3:45
DNF Dylan Bouwmans
DNF Thijs de Lange
DNF Jasper Hamelink
DNF Dennis van der Horst
DNF Danny van der Tuuk

Geen reactie's

Geef een reactie