Leerzame koers in Volta Limburg Classic

Leerzame koers in Volta Limburg Classic

De Volta Limburg Classic was de zwaarste Nederlandse koers op de kalender dit seizoen.

De Volta Limburg Classic (UCI 1.1) leidde de renners over 192,1 kilometer van en naar Eijsden. Onderweg kregen ze maar liefst 28 beklimmingen voor de wielen.

De vroege vlucht was voor een zestal renners, maar meer dan een minuut voorsprong op het nerveuze peloton, kreeg het sextet nooit. Toen de zes bijgehaald werden vond een kwartet renners het tijd om voor de aanval te kiezen. Maar ook die vlucht duurde niet lang. Daarop waagde een vijftal de sprong, om in de finale door Roompot-Charles, rijdend voor oud-Metec-TKH-renner Oscar Riesebeek, bijgebeend te worden.

Op het Mheerelindje reden drie (ProContinentale) renners weg. In de eindsprint moest een fotofinish uitkomst brengen. Daarin bleek de Zwitser Patrick Müller (Vital Concept-B&B Hotels) een paar millimeter voor de Fransman Julien Jules (Wallonie-Bruxelles) over de meet te zijn gekomen. Jason van Dalen maakte deel uit van de eerste achtervolgende groep en was op plek 37 de beste Metec-TKH-renner.

Desondanks was teammanager en ploegleider-van-dienst Michel Megens niet ontevreden over de prestatie van zijn mannen. ,,Dit is hogeschoolwielrennen. We komen hier om te leren. Het was een pittige koers, maar de mannen hebben zich goed geweerd en naar behoren gereden.’’

Geen reactie's

Geef een reactie