Maarten van Trijp derde in Omloop van de Glazen Stad

Maarten van Trijp derde in Omloop van de Glazen Stad

Maarten van Trijp is in de nationale klassieker Omloop van de Glazen Stad als derde gefinisht.

De 32e editie van de rondrit door het Westland telde dit jaar 167 km. De renners slingerden vanuit start- en finishplaats Kwintsheul eerst 143 kilometer door het kassengebied, om vervolgens twee finalerondjes van 13 km te maken.

Peloton rijdt door het kassengebied van het Westland tijdens de Omloop van de Glazen Stad

Het mooie weer en het gebrek aan wind maakte de kans op een massale aankomst maximaal. Hoewel een kopgroep van 14 renners, met daarin de regionale Metec-TKH-er Sjoerd Kouwenhoven, lang probeerde het scenario te herschrijven, bleek dat toch een illusie.
In de onvermijdelijke massasprint speelde Wim Stroetinga de hoofdrol door zijn wiel als eerste over de streek te drukken. De Parkhotel Valkenburg-renner won zo zijn eerste wegwedstrijd na een uitgebreide baancampagne. Een andere baanrenner, Roy Eefting (WV De Jonge Renner), zag zijn teammaat in de ploegenachtervolging in extremis voorbij komen. Maarten van Trijp kwam een lengte te kort en moest tevreden zijn met de derde plek.

Maarten van Trijd derde in de Omloop van de Glazen Stad

Niet geheel tevreden kwam Maarten over de meet. ,,Mijn ploegmaats hebben vandaag weer als beesten gereden! Helaas kon ik ze niet met een overwinning belonen voor het werk. Toch wil ik ze graag bedanken.’’

Uitslag
1. Wim Stroetinga – Parkhotel Valkenburg – 3:42:27
2. Roy Eefting – WV De Jonge Renner + 0:00
3. Maarten van Trijp + 0:00
15. Stefan Kreder + 0:06
25. Jim Lindenburg + 0:10
41. Arno van der Zwet + 0:19
47. Sjoerd Kouwenhoven + 0:19
57. Robbie van Bakel + 1:00

Geen reactie's

Geef een reactie