Maarten van Trijp kleurt Slag om Norg

Maarten van Trijp kleurt Slag om Norg

Met een lange vlucht en dubbele pech in de finale wist Maarten van Trijp een hoofdrol voor zich op te eisen in de Slag om Norg (1.2)

De vijfde editie van de Slag om Norg is de eerste editie met een echte UCI-klassering. De rondrit over 204,0 kilometer met start- en finish in  Norg kende een aanloopronde rond het drie provinciënpunt van Drenthe, Groningen en Friesland een finale op rondes van 15,4 kilometer met de beruchte onverharde stroken.

Meteen na de start was het een nerveuze koers. Er werd slag om slinger gedemarreerd en het duurde dan ook niet lang totdat een achttiental renners, met daarbij Jordi van Loon en Maarten van Trijp, voorop kwam. De voorsprong liep langzaam maar zeker op. Uit de dreigende luchten kwamen nu en dan een paar druppels, maar geen serieuze hoeveelheden. Uit deze groep reden negen man, inclusief Maarten, weg. Na een onvermijdelijke lekke band verdween Maarten diep in de finale uit de kop van de koers. Op het slechtste moment denkbaar, want de ploegleidersauto’s moesten net tussen de kopgroep en de achtervolgende groep uit.

2016-08-14_Maarten kopgroep@SoN
De samengekomen veertien hadden nog zo’n twintig kilometer af te leggen. Een vijftal renners wist zich in de laatste kilometers nog los te maken. Een tweetal van Cycling Team Join’s-De Rijke, Daan Meijers en Wouter Mol, beloftenkampioen Fabio Jakobsen (SEG Racing), Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg) en veldrijder Twan van den Brand (Cycling Team Jo Piels) zouden gaan beslissen over de uitkomst van de koers. Op de streep was Jakobsen de snelste.

De man van de koers baalde na afloop. ,,Ik reed op een heel slecht moment lek’’, vertelde Maarten na de koers. ,,Ik weet toch nog weer terug te komen in de eerste groep, maar breek bij een valpartij op vijf kilometer voor de streep mijn frame. Dat is toch een grote teleurstelling als je bijna de hele koers voorop hebt gereden.’’

Uitslag
1. Fabio Jakobsen – SEG Racing – 4:41:35
2. Twan van den Brand – Cycling Team Jo Piels + 0:00
3. Peter Schulting – Parkhotel Valkenburg + 0:00
36. Stefan Kreder + 2:40
40. Luuk Lohuis + 3:34
49. Maarten van Trijp + 3:41
DNF Dries Hollanders
DNF Arno van der Zwet
DNF Jordi van Loon

Geen reactie's

Geef een reactie