Maarten van Trijp tweede Achterhoek

Maarten van Trijp tweede Achterhoek

In de Ronde van de Achterhoek kwam Maarten van Trijp net te kort om de zege te halen.

De eerste editie van de Ronde van de Achterhoek vertrok vanuit Aalten en finishte 186,4 kilometer -waarvan ruim 20 kilometer kasseien- en gravelstroken- later in Gendringen. Het parcours bestond uit een 139 kilometer lange grote ronde -met de Muur van Zeddam en ’t Peeske- door de acht Achterhoekse gemeenten om te finishen op een lokale ronde rond de finishplaats van 7,9 kilometer lang die zes keer moest worden afgelegd.

Kopgroep van de dag werd gevormd door Jasper Hamelink, Piotr Havik (Westland Wil Vooruit, stagiair Katusha-Alpecin), Jason van Dalen (Delta Cycling), Marco Doets (Baby-Dump CT) en Peter Schulting (Destil-Jo Piels CT).

In een aantrekkelijke finale op de plaatselijke rondes ontstond er een sterke kopgroep van elf renners. Opnieuw was Jasper vertegenwoordigd, maar ook Dylan Bouwmans en Maarten van Trijp zaten mee. Wim Kleiman (Sensa-Kanjers voor Kanjers) toonde zijn goede benen (2e in de clubcompetitie-klassieker Hel van Voerendaal en winnaar van twee criteriums) , door in de voorlaatste ronde voor de aanval te kiezen. Ondanks de samenwerkende krachten van Delta Cycling en Metec-TKH wist Kleiman nipt uit de greep van de groep te blijven. Maarten werd op een fietslengte tweede.

Wim Kleiman wint de Ronde van de Achterhoek, Maarten van Trijp komt een fietslengte te kort (Foto: sportfoto.nl)

,,Kleiman demarreerde op een goed moment en maakte gebruik van het feit dat hij de onbekende in de kopgroep was’’, analyseerde Maarten de aanvaller. ,,Maar hij houd het knap vol tot aan de streep. Ik reed alleen naar de kopgroep en ben meteen begonnen mee te werken. Maar toen Kleiman weg reed, was de samenwerking ver te zoeken. Dat is dan natuurlijk wel jammer.’’

Uitslag
1. Wim Kleiman – Sensa-Kanjers voor Kanjers – 4:04:52
2. Maarten van Trijp + 0:00
3. Robin Wennekes – Vlasman CT + 0:00
9. Jasper Hamelink + 0:12
10. Dylan Bouwmans + 0:18
13. Johim Ariesen + 0:51
46. Tijmen Eising + 1:01
63. Dennis van der Horst + 7:29
DNF Stefan Kreder
DNF Jelle Nieuwpoort

Geen reactie's

Geef een reactie