Maarten van Trijp vijfde in Frankrijk

Maarten van Trijp vijfde in Frankrijk

In de Franse UCI-etappewedstrijd Tour du Loir-et-Cher E. Provost (UCI 2.2) kwam Maarten van Trijp als vijfde over de streep.

De openingsetappe over 172,5 kilometer bracht de renners over een vrijwel vlak parcours, onderweg hoefde er maar één beklimminkje overwonnen worden, van de start in Blois naar de finishstreep die in Nouan-le-Fuzelier getrokken was.

Parcours 1e etappe Tour du Loir-et-Cher

De mooie weersomstandigheden nodigden uit om te koersen. De renners accepteerden deze invitatie gretig en demarreerden slag-om-slinger. In het eerste uur werden 47,9 kilometer afgeraffeld. Pas na een kilometer of tachtig kwam de eerste serieuze ontsnapping op gang. De Ieren Conor Dunne (JLT-Condor) en Jack Wilson (An Post-ChainReaction) reden samen met de Duitser Kersten Thiele (Nationale ploeg Duitsland) een voorsprong van een kleine zes minuten bij elkaar.

De sprintersploegen wilden de uitgelezen mogelijkheid op een overwinning voor hun snelle man niet voorbij laten gaan en dichtten in de laatste kilometers het gat. In een chaotische sprint, waarbij in de eerste rangen een valpartij was, waarbij Maarten van Trijp een kleine zwieper mee kreeg, wist de Belg Michael Goolaerts (Lotto-Soudal U23) zich de snelste. Maarten kwam toch nog als vijfde over de streep.

Massasprint 1e etappe Tour du Loir-et-Cher

,,De voorbereiding op de sprint verliep goed’’, vertelde ploegleider Adri van Houwelingen na de koers. ,,Alleen jammer van die valpartij in de laatste bocht. Er waren er vier door en gelukkig bleef Maarten overeind.’’

Uitslag
1. Michael Goolaerts (BEL) Lotto-Soudal U23 – 3:50:59
2. Christopher Lawless (GBR) JLT-Condor + 0:00
3. Leif Lampater (GER) Nationale ploeg Duitsland + 0:00
5. Maarten van Trijp + 0:02
49. Robbie van Bakel + 0:18
77. Stef Krul + 0:31
80. Dries Hollanders + 0:31
92. Jasper Hamelink + 0:31
100. Oscar Riesebeek + 0:41

Geen reactie's

Geef een reactie