Maarten van Trijp winnaar Dorpenomloop

Maarten van Trijp winnaar Dorpenomloop

Met een indrukwekkende solo is Maarten van Trijp winnaar geworden van de Dorpenomloop Rucphen.

De internationale klassieker Dorpenomloop Rucphen (UCI 1.2) kende de start en finish in ‘het wielerdorp van Nederland’ Sint-Willebrord. De tussenliggende 191,0 kilometer was verdeeld in drie grote lussen die door de regio slingerden, met een kleinere finale van ruim twintig kilometer.

Het mooie weer en het gebrek aan wind voorspelde een snelle koers. In het eerste uur werd maarliefst 48 kilometer afgeraffeld. Desondanks wist een groep van tien renners, waaronder Sjoerd Kouwenhoven en ex-Metec-TKH-renner Sjoerd van Ginneken (Team Roompot-NL Loterij), bij de eerste doorkomst een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen. Hoewel de groep uit veel verschillende ploegen bestond werd het gat naar de kopgroep door het peloton gedicht. Toen daarop een viertal renners wegreed kregen zij wel de ruimte van de grote groep. Maar ook nooit meer dan een anderhalve minuut.

Bij het bereiken van de finale was alles weer speelbaar en gebeurde het ondenkbare. Op de smalle weggetjes rond Sint-Willebrord brak het peloton in tweeën en reden er uiteindelijk twaalf man, waaronder Maarten van Trijp weg. Met nog zes kilometer te gaan probeerde Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) weg te komen. Toen zijn aanval gepareerd was, nam Maarten de aanval over en kreeg snel een gaatje van tien seconden. Met een indrukwekkende solo wist hij als eerste de finish te bereiken. Beloftenkampioen Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy) won de sprint van Raymond Kreder (Team Roompot-NL Loterij).

,,Ze hadden Van Hecke net terug gehaald’’, wist de dolgelukkige winnaar. ,,Er was wat twijfel, waardoor ik gelijk een gaatje wist te slaan. Ik besloot toen maar meteen vol door te gaan. In een lastige finale als deze is alleen rijden niet meteen een nadeel. Ik reed de hele dag al gemakkelijk en kon het winnend afronden. Wat een geweldige zege!’’

Ploegleider Robin Chaigneau keek tevreden toe hoe zijn sprinter gehuldigd werd. ,,Winnen is altijd goed’’, lachte hij. ,,Maar we hebben de hele koers attent gereden. In het begin met Sjoerd en als het breekt zitten we er met vier man bij. En niet alleen de ervaren renners reden voorin mee. Ook de jongere renners deden goed mee.’’

Uitslag
1. Maarten van Trijp – 4:09:17
2. Fabio Jakobsen – SEG Racing Academy + 0:14
3. Raymond Kreder – Team Roompot-NL Loterij + 0:14
37. Bob Olieslagers + 0:34
57. Tijmen Eising + 0:42
74. Jarno Gmelich Meijling + 0:42
84. Sjoerd Kouwenhoven + 0:42
93. Stefan Kreder + 1:31
99. Jasper de Laat + 2:31
115. Jelle Nieuwpoort + 4:35

Geen reactie's

Geef een reactie