Maarten van Trijp wint Arno Wallaard Memorial

Maarten van Trijp wint Arno Wallaard Memorial

In de sprint van een select gezelschap wist Maarten van Trijp de winst in de Arno Wallaard Memorial (UCI 1.2) te grijpen.
Vanuit start- en finishplaats Meerkerk kregen de renners 184,5 kilometer door het polderlandschap van de Alblasserwaard voor de wielen. Eerst moesten ze een grote lus van 76,0 kilometer twee keer ronden om vervolgens de finalelus van 6,5 kilometer vijf keer af te leggen.

Parcours Arno Wallaard Memorial

De harde wind, noordoost 4/5, maakte de koers bij voorbaat interessant. En de renners stelden niet teleur. Direct vanuit de neutralisatie scheurde het peloton in stukken uiteen. Na een half uur koers leek de strijd voor de meesten gestreden. Een groep van 28 renners, met daarin Johim Ariesen, Tijmen Eising, Stefan Kreder, Jim Lindenburg en Maarten van Trijp, raffelde in het eerste uur zo’n 50 kilometer af. Een tweede waaier van 24 renners, met daarbij Jasper Hamelink, Luuk Lohuis en Arno ven der Zwet, bleef nog enigszins in de buurt.

1e waaier Arno Wallaard Memorial 2016

De voorste groep dunde langzaam maar zeker verder uit. Jim moest na een val de eerste groep laten gaan. Maarten voerde het tempo op en kreeg maximaal dertig seconden voorsprong. Achter hem smolten de twee groepen samen. Op de Damseweg probeerden de mannen een coupe te plegen. Johim, Jasper, Tijmen, Luuk en Stefan reden in een eerste waaier weg uit het peloton. Natuurlijk lieten de concurrenten dit niet zomaar gebeuren en sloten weer aan. Een hagelbui kleurde de straten wit en maakte het voor de renners nog guurder dan het al was.

In de finale wisten zes renners, met Jasper, zich los te maken uit de groep. Een drietal, met Maarten, wist de sprong naar voren te maken. Een contra-attack met Tijmen mislukte, maar twee andere renners wisten nog wel over te steken. De kopgroep splitste zich in een vijftal op kop: Maarten had daarin gezelschap van Elmar Reinders (Cycling Team Jo Piels), René Hooghiemster (Baby-Dump Cycling Team), de Deen Nicolai Brøchner (Riwal Platform Cycling Team) en de Noor Håvard Jorbekk Blikra (Team Coop-ØsterHus). Maarten maakte er een lange sprint van en won met een fietslengte voorsprong.

Maarten van Trijp wint Arno Wallaard Memorial 2016

,,Ik ben superblij met deze overwinning’’, glunderde de winnaar. ,,Dit is een mooie 1.2-koers met sterke winnaars’’, doelend op namen als Lieuwe Westra en Dylan van Baarle. ,,Ik wist me voorin te handhaven en wist dat ik in een sprint niet kansloos was. De benen voelden nog goed en ik heb er een lange sprint van gemaakt.’’

Bekijk de finale van de Arno Wallaard Memorial op YouTube.

Podium Arno Wallaard Memorial 2016

Uitslag
1. Maarten van Trijp – 4:01:55
2. Elmar Reinders – Cycling Team Jo Piels + 0:00
3. Nicolai Brøchner (DEN) Riwal Platform Cycling Team + 0:00
9. Jasper Hamelink + 0:09
12. Tijmen Eising + 1:25
17. Johim Ariesen + 1:25
23. Jim Lindenburg + 1:25
26. Luuk Lohuis + 1:25
28. Stefan Kreder + 1:25
DNF Arno van der Zwet

Erelijst Arno Wallaard Memorial 2016

Geen reactie's

Geef een reactie