Maarten van Trijp wint Ronde van Zuid-Holland

Maarten van Trijp wint Ronde van Zuid-Holland

In een scherpe sprint maakte Maarten van Trijp het voorbereidende werk van zijn ploegmaats in de Ronde van Zuid-Holland voortreffelijk af.

De 63e editie van de Ronde van Zuid-Holland werd verreden onder ideale omstandigheden. Weinig wind en een zonnetje maakten het een lekkere fietsdag. Dat er ook nog 171,9 wedstrijdkilometers door het Groene Hart en het kassengebied van het Westland moesten worden gemaakt was een bijkomend voordeel.

Het nadeel was wel, dat de koers lange tijd op slot zat. Met nog zo’n 50 kilometer voor de wielen probeerden Dries Hollanders, Rens te Stroet (Cycling Team Jo Piels) en Bram de Kort (WV De Jonge Renner) uit het greep van het peloton te raken. De drie kregen een maximale voorsprong van 45 tellen, maar dat was niet genoeg om vooruit te blijven.

In de finale probeerde Robbie van Bakel, in gezelschap van Tim Rodenburg (Cycling Team Jo Piels), Bjorn Koeman (DRC De Mol) en de Amerikaan Gavin Hoover en de Belg Tom Bosmans (beiden VL Technic) de onvermijdelijke massasprint te ontlopen, maar ook deze vluchtpoging haalde de eindstreep niet.

Sprinttrein op weg naar de zege in de Ronde van Zuid-Holland

Op de streep was Maarten van Trijp alle rappe mannen te snel af. Daarmee volgde Van Trijp zijn ploegmaat Dries Hollanders op, die in 2014 op de Zandvoortselaan het zegegebaar mocht maken. Met deze zege sloot de in het Belgische Essen woonachtige nieuwkomer een lange periode met blessureleed af.

Maarten van Trijp wint Ronde van Zuid-Holland

Maarten van Trijp op weg naar het podium

Foto: Jack van Trijp

Uitslag
1. Maarten van Trijp – 3:40:40
2. Arvid de Kleijn – Cycling Team Jo Piels + 0:00
3. Bas van der Kooij – Westland Wil Vooruit + 0:00
65. Sjoerd Kouwenhoven + 0:00
73. Stefan Kreder + 0:10
76. Jim Lindenburg + 0:12
77. Robbie van Bakel + 0:12
103. Luuk Lohuis + 0:26
105. Dries Hollanders + 0:28

 

 

 

2 Reactie's
  • Juul
    Geplaatst op 13:48h, 13 maart

    Top, de tweede winst in twee weken!!

  • Christiaan meeter
    Geplaatst op 14:46h, 14 maart

    prima start van het seizoen druk van de ketel hopelijk volgen er nog meer

Geef een reactie