Maarten van Trijp wint in Wallonië

Maarten van Trijp wint in Wallonië

In de Circuit de Wallonie beklonk Maarten van Trijp een goede teamprestatie met de winst.

Op de Dag van de Arbeid reed er ook een ploeg in België. In het Circuit de Wallonie (UCI 1.2) moesten de renners 182 kilometer in en om Mont-sur-Marchienne afleggen.

Een hele serie aanvallen stierven in schoonheid. Totdat een groep met Jasper de Laat en Stef Krul, in gezelschap van Maarten de Jonge (Monkey Town CT) en de Belgen Gianni Marchand (Cibel-Cebon), Tom Bosmans (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), Lionel Taminaux (AGO-Aqua Service), Lawrence Naesen (WB-Veranclassic-Aqua Protect), Joachim Duffeleer (VDM Van Durme-Michiels-Trawobo CT), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) en Maximilien Picoux (T.Palm-Pôle Continental Wallon) wel de ruimte kreeg.

Na een maximale voorsprong van 2:30 bleef de voorgift lange tijd rond de 1:30 schommelen, maar met vijftig kilometer voor de wielen was de vlucht ten einde. Een volgende groep, met -opnieuw- Jasper en Marchand, aangevuld met Jim Lindenburg kreeg ook een tijdje de ruimte, maar werden ook tot de orde geroepen. Alle volgende ontsnappingen waren gedoemd te mislukken, omdat Sport Vlaanderen-Baloise zich met de ploeg op kop zette. In de massale eindsprint was Maarten van Trijp echter de snelste van het pak.

,,Deze overwinning komt mijn ploegmaats toe’’, vond Maarten na de huldiging. ,,In de laatste ronde hielden ze me goed van voren. Ik hoefde het eigenlijk alleen maar af te maken. Het is mijn tweede UCI-overwinning dit jaar en het is een teken van mijn goede vorm.’’

Uitslag
1. Maarten van Trijp – 4:16:36
2. Ludovic Robeet (BEL) WB-Veranclassic-Aqua Protect + 0:00
3. Rob Leemans (BEL) Pauwels Sauzen-Vastgoedservice + 0:00
14. Jasper de Laat + 0:00
20. Jim Lindenburg + 0:00
70. Jarno Gmelich Meijling + 0:13
83. Sjoerd Kouwenhoven + 0:27
91. Robbie van Bakel + 1:33
92. Stef Krul + 1:33

Geen reactie's

Geef een reactie