Maarten van Trijp zesde in winderig Groningen

Maarten van Trijp zesde in winderig Groningen

In de nationale klassieker Ronde van Groningen is Maarten van Trijp als zesde gefinisht.

De ‘zwaarste klassieker van Nederland’ kende dit jaar de start en finish is in Uithuizermeeden. Het kreeg peloton 176 zware winderige kilometers, waaronder een lokale ronde van 11,0 kilometer.

Parcours Ronde van Groningen 2016

Vanuit het vertrek stond de deur achteraan wagenwijd open. Vooraan probeerden de continentale ploegen de groep in waaiers uiteen te trekken, maar telkens kwam alles weer bij elkaar. Na 100 kilometer zagen vier renners kans om aan de aandacht van de groep te ontsnappen. Stephan Bakker (Cycling Team Jo Piels), Rick van Breda (Baby-Dump Cycling Team), Jim van den Berg (Parkhotel Valkenburg), Taco van der Hoorn (Team Join’s-De Rijke). Daarna was het aan de Metec-TKH-brigade om deze situatie recht te zetten. Maarten van Trijp wist de sprong nog te maken, maar alles zou weer samenlopen. Ook een ontsnappingspoging van ex-Metec-er Dennis Bakker (Parkhotel Valkenburg en opnieuw Stephan Bakker, geen familie, werd, ondanks een maximale voorsprong van 1:45 weer verijdeld.

De Metec-TKH-ploeg in de achtervolging tijdens de Ronde van Groningen

In de lokale ronde wisten vier renners zich los te maken van het peloton. Ster van Zwolle-winnaar Jeff Vermeulen (Cycling Team Jo Piels) probeerde het eerst solo, maar werd even later bijgehaald door zijn ploegmaat Elmar Reinders, Rick Ottema (Baby-Dump Cycling Team) en Jan-Willem van Schip (Cycling Team Join’s-De Rijke). Het viertal bleef buiten het bereik van het door Robbie van Bakel aangevoerde achtervolgende groepje. Daarop was Vermeulen opnieuw de renner die het zegegebaar mocht maken. Op 12 tellen werd Maarten zesde.

,,We hebben een goede koers gereden’’, meende ploegleider Robin Chaigneau. Arno van der Zwet was ziek en ook Stefan Kreder was niet fit. De andere vier renners zaten mee in de uiteindelijke groep van veertig. Jammer genoeg lieten we ons aan de kant zetten in de laatste ronde. Robbie heeft nog keihard gewerkt om de tweede groep dichter bij de kopgroep te brengen, maar alleen kon hij het gat niet dichten. Maarten sprintte naar de zesde plek. Goed gedaan. Vooral als je ziet dat de andere Continentale ploegen op volle oorlogssterkte aantreden.’’

Uitslag
1. Jeff Vermeulen – Cycling Team Jo Piels – 4:02:17
2. Rick Ottema – Baby-Dump Cycling Team + 0:00
3. Elmar Reinders- Cycling Team Jo Piels + 0:00
6. Maarten van Trijp + 0:12
16. Robbie van Bakel + 0:21
25. Dries Hollanders + 0:49
34. Jim Lindenburg + 0:52
DNF Stefan Kreder
DNF Luuk Lohuis
DNS Arno van der Zwet

Geen reactie's

Geef een reactie