Marijn van den Berg blijft leider Karpaten

Marijn van den Berg blijft leider Karpaten

Ook na de derde etappe van de Carpathian Couriers Race blijft Marijn van den Berg aan de leiding in het algemeen klassement.

De derde etappe van de Karpacki Wyścig Kurierów -Carpathian Couriers Race- (UCI 2.2U23) liep tussen Oświęcim -het voormalige Auswitsch- en Jabłonka. De wedstrijdlengte was 103,6 km met daarin de zware beklimming van de Przełęcz Krowiarki (1051m, 9,4 km à 4,4%).

Al vroeg in de regenachtige etappe reed een tiental renners weg. Daarbij zaten ook David Dekker en Tim Marsman. Het peloton hield de groep echter op korte afstand: de maximale voorsprong was maximaal 1:20. In de lange beklimming naar de Krowiarki-pas werd de kopgroep weer ingerekend. De verschillende brokken peloton werden in de lastige afdaling nog verder uit elkaar geslagen.

De eerste groep van een twintigtal renners mocht uiteindelijk om de zege gaan rijden. De winst was voor de Pool Stanisław Aniołkowski (CCC Development Team). Marijn van der Berg werd zevende en bleef aan de leiding in het algemeen en jongerenklassement.

Geen reactie's

Geef een reactie