Marijn van den Berg eindwinnaar Karpaten

Marijn van den Berg eindwinnaar Karpaten

In de laatste etappe van de Carpathian Couriers Race kwam de eindzege van Marijn van den Berg niet meer in gevaar.

De vijfde etappe van de Karpacki Wyścig Kurierów -Carpathian Couriers Race- (UCI 2.2U23) werd verreden in Hongarije. Vanuit Veszprem reden de renners een relatief vlakke rit over 150 kilometer naar Papa.

Het was guur en koud in Hongarije. Goed ingepakt begonnen de renners aan de koers. Regen, hagel, sneeuw en harde wind maakte het de renners lastig. Een groot aantal renners zou de koers dan ook voortijdig verlaten. Vroeg in koers sprongen zes renners weg uit het peloton. Maar met een maximale voorsprong van zo’n anderhalve minuut, werden de vluchter nooit gevaarlijk voor de klassementsambities van wittetruidrager Marijn van den Berg.

De vluchters bleven uiteindelijk uit de greep van het peloton, waarna de Pool Stanisław Aniołkowski (CCC Development Team) zijn tweede zege boekte. Marijn toonde zich een terechte winnaar door de sprint van het eerste deel van het uitgemergelde peloton te winnen.

,,Het was echt een superzware etappe’’, keek Marijn terug. ,,Het was heel koud en het regende hard. Ook stond er veel wind. Ik heb dit nog niet vaak zo meegemaakt.’’ Desondanks hielden de mannen hun koppie er bij. ,,We hebben een groepje laten rijden en daarachter hebben de mannen superwerk geleverd! Ik was hier naar toe gegaan om een etappe te winnen. Dat het uiteindelijk ook de eindzege oplevert, dat had ik niet durven dromen. Ik weet dat ik behoorlijk allround ben, maar dat ik op dit zware parcours ook mee kan komen is wel een positieve verrassing!’’

Geen reactie's

Geef een reactie