Marijn van den Berg in Top-10 Tsjechië

Marijn van den Berg in Top-10 Tsjechië

Op de laatste dag van de Czech Cycling Tour wist Marijn van den Berg door te dringen tot de Top-10 in het eindklassement.

De vierde etappe van de Czech Cycling Tour (UCI 2.1) leidde van Mohelnice naar Šternberk. In de tussenliggende 178,0 kilometer waren acht zware beklimmingen opgenomen.

In de openingsfase van werd er slag om slinger gedemarreerd. Het duurde lang totdat een kopgroep van vijf wist weg te komen. Nadat de voorsprong was opgelopen tot 2:30 nam Mitchelton-SCOTT de achtervolging op en liep de voorsprong langzaamaan terug. Het hoge tempo in combinatie met de wind en de beklimminkjes geselden het peloton. Steeds meer renners moesten de rol lossen.

In de finale bleven twintig renners kanshebber om de ritzege. Daarbij zaten ook Marijn van den Berg en Jens van den Dool. Vier renners sprongen nog weg, waarna de Australiër Lucas Hamilton de zege greep voor zijn Mitchelton-SCOTT-ploeggenoot Daryl Impey, die het eindklassement won. Marijn kwam in de eerste achtervolgende groep als achtste over de streep. Jens werd 18e. In het eindklassement klom Marijn op naar plek tien.

,,Er werd vanaf het begin hard gereden’’, pufte Marijn na de streep. ,,Totdat er na 45 minuten een kopgroep weg mocht rijden. Daarna werd het gecontroleerd tot op de zware plaatselijke rondjes. Daar hebben we geprobeerd van voor te zitten, zodat we vooraan zaten bij het klimmetje. Daar was het ieder voor zich en ben ik drie keer tot het gaatje gegaan. Gelukkig kon ik bijblijven en in de sprint van de achterliggers nog goed meedoen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie