Marijn van den Berg vierde in Tsjechië

Marijn van den Berg vierde in Tsjechië

In de tweede rit van de Czech Cycling Tour wist Marijn van den Berg zich te mengen in de massasprint.

De tweede etappe van de Czech Cycling Tour (UCI 2.1) reden de renners van Olomouc naar Frýdek-Místek. In de tussenliggende 186,6 kilometer waren verschillende lastige beklimmingen terug te vinden.

Kort na de start wist een viertal renners aan de greep van de hoofdmacht te ontsnappen. Dit kwartet kreeg al snel vier minuten voorsprong. Onder leiding van de WorldTour-ploeg Mitchelton-SCOTT werd de voorsprong langzaam maar zeker terug gebracht. Op vijftien kilometer van de meet werden de vluchters weer ingerekend en werd een massasprint ingeleid.

In de straten van de finishplaats werd de snelheid hoog opgevoerd en was het de Nieuw-Zeelander Shane Archbold (BORA-hansgrohe) die de winst greep. Na nog twee WorldTour-renners werd Marijn van den Berg vierde.

,,Het was een zware etappe’’, keek Marijn terug. ,,Heel pittig met die klimmetjes. Toen we die gehad hadden, begon ik me wel beter te voelen. We besloten dat ik voor de sprint moest gaan. De jongens hebben me toen supergoed afgezet. Ik zat in het wiel van Daryl Impey (winnaar van etappe 9 in de Tour de France) en kon toen naar plek vier sprinten. Wel mooi om tussen die grote jongens te mogen rijden!’’

Geen reactie's

Geef een reactie